Trafikverket flaggar för långa väntetider på riksvägen

Nu går Trafikverkets arbete på riksväg 23/34 mellan Målilla och Hultsfred in i en intensiv fas. För trafikanternas del kommer det innebära längre väntetider.

"Jag ber trafikanterna att ha tålamod och ser gärna att de är ute i extra god tid när de ska passera vägarbetet", säger projektledaren Johan Sundman.

"Jag ber trafikanterna att ha tålamod och ser gärna att de är ute i extra god tid när de ska passera vägarbetet", säger projektledaren Johan Sundman.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2022-09-01 09:28

– Jag ber trafikanterna att ha tålamod och ser gärna att de är ute i extra god tid när de ska passera vägarbetet. Jag vill också uppmana trafikanter att följa den vägvisning som finns och respektera andra bilister och de som arbetar på vägen, för allas säkerhet, säger projektledaren Johan Sundman i ett pressmeddelande.

I nästa vecka inleds ett omfattande asfalteringsarbete – som kommer "påverka trafikanterna märkbart."

– Trafiken kommer att regleras med lots och väntetiderna kan bli upp mot tio minuter. Eftersom asfalteringsarbetet kräver stort utrymme är lots det säkraste sättet att leda trafiken förbi arbetet, skriver Trafikverket.

– När asfalteringsarbetet är klart kommer en mittbalk att monteras, även detta arbete innebär att lots reglerar trafiken. Arbetet med asfaltering och montering av mittbalk kommer påverka trafiken hela september, oktober och förmodligen även en bit in i november. 

Ombyggnaden av riksväg 23/34 påbörjades i juni 2021 och beräknas vara klar i december 2022. På uppdrag av Trafikverket bygger entreprenören Svevia om sträckan Målilla–Hultsfred till mötesfri landsväg med mitträcke och omkörningsfält. Kontraktet är värt cirka 160 miljoner kronor.

I projektet ingår även uppsättning av viltstängsel, bygge av en planskild gång- och cykelpassage strax norr om Målilla samt anläggande av en gång- och cykelväg mellan Lillråsa och Hultsfred.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!