Palace Hotell om nya satsningen

Palace Hotell i Hultsfred gör om konceptet och förvandlar uteserveringen till en italiensk piazza. "Vi ska göra en ny satsning till sommaren så det blir spännande", berättar ägare Christian Ryning.

"Vi har redan investerat och köpt inventarier till ombyggnationen av stallet som skulle ha blivit. Men eftersom det inte blir nu så använder vi en del till uteserveringen istället. Så att det blir en nystart därute", berättar Christian Ryning. 
Genom att bygga ihop den gula byggnaden med den svarta skulle en större matsal och kök skapas. Nu satsas det istället på italiensk piazza.

"Vi har redan investerat och köpt inventarier till ombyggnationen av stallet som skulle ha blivit. Men eftersom det inte blir nu så använder vi en del till uteserveringen istället. Så att det blir en nystart därute", berättar Christian Ryning. Genom att bygga ihop den gula byggnaden med den svarta skulle en större matsal och kök skapas. Nu satsas det istället på italiensk piazza.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2023-02-06 17:30

– Vi har färsk fisk, skaldjur och lokalt ekologiskt kött på menyn. Nu har råvarorna blivit så fruktansvärt dyra så det är svårt att hålla några marginaler. Så då tänkte jag att vi får göra om konceptet och nu ska vi öppna italiensk piazza med napolitansk pizza, berättar Christian Ryning.

Satsningen menar han också passar bra eftersom den stora ombyggnationen av intilliggande stallet tillfälligt pausats. En satsning som skulle ha länkat ihop byggnaderna och skapat en större matsal och kök. 

– Vi satsar på att uteserveringen blir bra istället och kommer använda en del av de inventarier vi redan köpt in till stallet. 

En annan förändring är att bordsbokningen kommer att tas bort. 

– Man ska bara kunna glida förbi. På sommaren är det så otroligt mycket samtal om bordsbokning som man ska ta hand om tillsammans med allt annat. Under högsäsong kan vi också ha nästan två veckors väntetid på bord. Det känns inte normalt. Men med pizza hoppas vi att det blir lite mer rörligt. Det värsta som kan hända är att man får stå och vänta på ett bord. Vi provar oss fram. 

Den största utmaningen berättar Christian Ryning är att hitta rätt personal. 

– Vi söker framförallt pizzabagare. Bara vi får tag på det ska det gå att lösa resten. Jag hoppas att det ska vara enklare än en kock, för det är jättesvårt att få tag på personal. De flesta i branschen har det problemet. Annars har vi en del sommarpersonal men söker till städ, extra service, frukostvärdinna.

Planen är att satsningen ska stå klar tills sommaren. 

– Jag tänker att vi ska öppna till upptäckardagen i mitten av maj.

Hur går det annars med försäljningen av hotellet?

– Det händer inte så mycket. Det hör av sig en och annan. Egentligen vill jag inte sälja, jag älskar hotellet. Men det är ett väldigt speciellt liv där jag jobbar 18 timmar om dagen. Så vi får se om det är menat att jag ska gå här eller inte. 

Vad händer om hotellet blir sålt innan säsongen?

– Det är ett hotell så det är inte att man lämnar över nyckeln och går, utan man får vara med ett tag. Men det är fel tid att sälja hotell just nu. Räntorna är uppe och elen är dyr. Så vi räknar med att köra på som vanligt. Man går alltid in i sommaren med en liten knut i magen för att man vet att det är så mycket att göra. Men det är spännande också. 

"Jag känner att det skulle vara härligt om det inte blir så märkvärdigt att komma och äta, utan att man bara ska kunna glida förbi", berätta Christian Ryning.
"Jag känner att det skulle vara härligt om det inte blir så märkvärdigt att komma och äta, utan att man bara ska kunna glida förbi", berätta Christian Ryning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!