â Vi har fĂ€rsk fisk, skaldjur och lokalt ekologiskt kött pĂ„ menyn. Nu har rĂ„varorna blivit sĂ„ fruktansvĂ€rt dyra sĂ„ det Ă€r svĂ„rt att hĂ„lla nĂ„gra marginaler. SĂ„ dĂ„ tĂ€nkte jag att vi fĂ„r göra om konceptet och nu ska vi öppna italiensk piazza med napolitansk pizza, berĂ€ttar Christian Ryning.
Satsningen menar han ocksÄ passar bra eftersom den stora ombyggnationen av intilliggande stallet tillfÀlligt pausats. En satsning som skulle ha lÀnkat ihop byggnaderna och skapat en större matsal och kök.
â Vi satsar pĂ„ att uteserveringen blir bra istĂ€llet och kommer anvĂ€nda en del av de inventarier vi redan köpt in till stallet.
En annan förÀndring Àr att bordsbokningen kommer att tas bort.
â Man ska bara kunna glida förbi. PĂ„ sommaren Ă€r det sĂ„ otroligt mycket samtal om bordsbokning som man ska ta hand om tillsammans med allt annat. Under högsĂ€song kan vi ocksĂ„ ha nĂ€stan tvĂ„ veckors vĂ€ntetid pĂ„ bord. Det kĂ€nns inte normalt. Men med pizza hoppas vi att det blir lite mer rörligt. Det vĂ€rsta som kan hĂ€nda Ă€r att man fĂ„r stĂ„ och vĂ€nta pĂ„ ett bord. Vi provar oss fram.
Den största utmaningen berÀttar Christian Ryning Àr att hitta rÀtt personal.
â Vi söker framförallt pizzabagare. Bara vi fĂ„r tag pĂ„ det ska det gĂ„ att lösa resten. Jag hoppas att det ska vara enklare Ă€n en kock, för det Ă€r jĂ€ttesvĂ„rt att fĂ„ tag pĂ„ personal. De flesta i branschen har det problemet. Annars har vi en del sommarpersonal men söker till stĂ€d, extra service, frukostvĂ€rdinna.
Planen Àr att satsningen ska stÄ klar tills sommaren.
â Jag tĂ€nker att vi ska öppna till upptĂ€ckardagen i mitten av maj.
Hur gÄr det annars med försÀljningen av hotellet?
â Det hĂ€nder inte sĂ„ mycket. Det hör av sig en och annan. Egentligen vill jag inte sĂ€lja, jag Ă€lskar hotellet. Men det Ă€r ett vĂ€ldigt speciellt liv dĂ€r jag jobbar 18 timmar om dagen. SĂ„ vi fĂ„r se om det Ă€r menat att jag ska gĂ„ hĂ€r eller inte.
Vad hÀnder om hotellet blir sÄlt innan sÀsongen?
â Det Ă€r ett hotell sĂ„ det Ă€r inte att man lĂ€mnar över nyckeln och gĂ„r, utan man fĂ„r vara med ett tag. Men det Ă€r fel tid att sĂ€lja hotell just nu. RĂ€ntorna Ă€r uppe och elen Ă€r dyr. SĂ„ vi rĂ€knar med att köra pĂ„ som vanligt. Man gĂ„r alltid in i sommaren med en liten knut i magen för att man vet att det Ă€r sĂ„ mycket att göra. Men det Ă€r spĂ€nnande ocksĂ„.