Palace Hotell om nya satsningen

Palace Hotell i Hultsfred gör om konceptet och förvandlar uteserveringen till en italiensk piazza. "Vi ska göra en ny satsning till sommaren sÄ det blir spÀnnande", berÀttar Àgare Christian Ryning.

"Vi har redan investerat och köpt inventarier till ombyggnationen av stallet som skulle ha blivit. Men eftersom det inte blir nu sÄ anvÀnder vi en del till uteserveringen istÀllet. SÄ att det blir en nystart dÀrute", berÀttar Christian Ryning. 
Genom att bygga ihop den gula byggnaden med den svarta skulle en större matsal och kök skapas. Nu satsas det istÀllet pÄ italiensk piazza.

"Vi har redan investerat och köpt inventarier till ombyggnationen av stallet som skulle ha blivit. Men eftersom det inte blir nu sÄ anvÀnder vi en del till uteserveringen istÀllet. SÄ att det blir en nystart dÀrute", berÀttar Christian Ryning. Genom att bygga ihop den gula byggnaden med den svarta skulle en större matsal och kök skapas. Nu satsas det istÀllet pÄ italiensk piazza.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2023-02-06 17:30

– Vi har fĂ€rsk fisk, skaldjur och lokalt ekologiskt kött pĂ„ menyn. Nu har rĂ„varorna blivit sĂ„ fruktansvĂ€rt dyra sĂ„ det Ă€r svĂ„rt att hĂ„lla nĂ„gra marginaler. SĂ„ dĂ„ tĂ€nkte jag att vi fĂ„r göra om konceptet och nu ska vi öppna italiensk piazza med napolitansk pizza, berĂ€ttar Christian Ryning.

Satsningen menar han ocksĂ„ passar bra eftersom den stora ombyggnationen av intilliggande stallet tillfĂ€lligt pausats. En satsning som skulle ha lĂ€nkat ihop byggnaderna och skapat en större matsal och kök. 

– Vi satsar pĂ„ att uteserveringen blir bra istĂ€llet och kommer anvĂ€nda en del av de inventarier vi redan köpt in till stallet. 

En annan förĂ€ndring Ă€r att bordsbokningen kommer att tas bort. 

– Man ska bara kunna glida förbi. PĂ„ sommaren Ă€r det sĂ„ otroligt mycket samtal om bordsbokning som man ska ta hand om tillsammans med allt annat. Under högsĂ€song kan vi ocksĂ„ ha nĂ€stan tvĂ„ veckors vĂ€ntetid pĂ„ bord. Det kĂ€nns inte normalt. Men med pizza hoppas vi att det blir lite mer rörligt. Det vĂ€rsta som kan hĂ€nda Ă€r att man fĂ„r stĂ„ och vĂ€nta pĂ„ ett bord. Vi provar oss fram. 

Den största utmaningen berĂ€ttar Christian Ryning Ă€r att hitta rĂ€tt personal. 

– Vi söker framförallt pizzabagare. Bara vi fĂ„r tag pĂ„ det ska det gĂ„ att lösa resten. Jag hoppas att det ska vara enklare Ă€n en kock, för det Ă€r jĂ€ttesvĂ„rt att fĂ„ tag pĂ„ personal. De flesta i branschen har det problemet. Annars har vi en del sommarpersonal men söker till stĂ€d, extra service, frukostvĂ€rdinna.

Planen Ă€r att satsningen ska stĂ„ klar tills sommaren. 

– Jag tĂ€nker att vi ska öppna till upptĂ€ckardagen i mitten av maj.

Hur gÄr det annars med försÀljningen av hotellet?

– Det hĂ€nder inte sĂ„ mycket. Det hör av sig en och annan. Egentligen vill jag inte sĂ€lja, jag Ă€lskar hotellet. Men det Ă€r ett vĂ€ldigt speciellt liv dĂ€r jag jobbar 18 timmar om dagen. SĂ„ vi fĂ„r se om det Ă€r menat att jag ska gĂ„ hĂ€r eller inte. 

Vad hÀnder om hotellet blir sÄlt innan sÀsongen?

– Det Ă€r ett hotell sĂ„ det Ă€r inte att man lĂ€mnar över nyckeln och gĂ„r, utan man fĂ„r vara med ett tag. Men det Ă€r fel tid att sĂ€lja hotell just nu. RĂ€ntorna Ă€r uppe och elen Ă€r dyr. SĂ„ vi rĂ€knar med att köra pĂ„ som vanligt. Man gĂ„r alltid in i sommaren med en liten knut i magen för att man vet att det Ă€r sĂ„ mycket att göra. Men det Ă€r spĂ€nnande ocksĂ„. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!