Två män i 25-årsåldern anhållna för grov misshandel

Två män sitter anhållna, misstänkta för grov misshandel efter ett bråk i centrala Hultsfred vid 21-tiden på tisdagskvällen.

Två män sitter anhållna, misstänkta för grov misshandel och narkotikabrott, efter ett bråk i centrala Hultsfred på tisdagskvällen.

Två män sitter anhållna, misstänkta för grov misshandel och narkotikabrott, efter ett bråk i centrala Hultsfred på tisdagskvällen.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-10-07 13:20

– Det är två män i 25-årsåldern som sitter anhållna, säger Robert Loeffel, talesman för polisen i Region Syd. Upprinnelsen till bråket är att de stökade runt bland möblerna på en uteservering. När en ur restaurangens personal bad dem sluta, blev denne, en man i 20-årsåldern, misshandlad.

De båda männen misstänks för grov misshandel sedan polisen fått uppgifter om att mannen fått ta emot både slag och sparkar medan han låg ner på marken.

– Det är sparkar mot kroppen när mannen låg ner på marken som gör att det är ett grovt brott, säger Robert Loeffel, det var riktigt fult.

Polis tillkallades och efter ett större polispådrag med flera polisbilar och med god hjälp av polishund kunde de båda männen gripas på platsen. Misstänkta dels för grov misshandel, dels också för ringa narkotikabrott. 

– Båda visade sig vara påverkade av narkotika när de greps, säger Robert Loeffel.

– En av männen anhölls senare på kvällen, säger Robert Loeffel, den andre måste nyktra till först innan vi kunde höra honom. Han anhölls vid niotiden på onsdagsförmiddagen, efter förhör.

– Det är också för tidigt att spekulera i en eventuell häktning, fortsätter han. Åklagaren har nu ett par dagar på sig att ta beslut.

Inga tillhyggen har kommit till användning vid misshandeln och 20-åringen behövde inte uppsöka sjukvården för att få hjälp. Polispatrullen kunde dokumentera hans skador på plats, inför den kommande utredningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!