"Måste få fram egna fakta för att kunna ta ställning"

"Vi kommer att se över våra rutiner vid anställning". Det säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars.

"Det är ju bara en helg sedan jag fick veta det". säger Martin Snickars, barn- och utbildningschef. "Så vi har inte hunnit diskutera det ännu".

"Det är ju bara en helg sedan jag fick veta det". säger Martin Snickars, barn- och utbildningschef. "Så vi har inte hunnit diskutera det ännu".

Foto: Arkiv

Hultsfred2022-06-13 20:00

Nyheten att flera lärare som jobbar i Hultsfreds kommuns skolor är dömda för brott slog ner som en bomb på skolkontoret, och det i sin tur satte fart på tankarna hos Martin Snickars. 

Tankar och idéer finns. Men några konkreta åtgärder har han inte att presentera i nuläget.

– Men det var först i fredags jag fick veta det genom granskningen, så vi har helt enkelt inte hunnit diskutera frågan, säger han.

Den senaste domen gällde en lärare, som fälldes för grov misshandel så sent som i höstas. Inte heller det har man hunnit titta närmare på. 

– Vi måste få fram egna fakta för att kunna ta ställning till hur vi ska gå vidare, säger Martin Snickars.

– Vi får göra en granskning av situationen. Först därefter vet vi hur vi ska gå vidare. Men först måste vi jobba med att se vad som ligger bakom.

Helt klart är i alla fall att barn- och utbildningsförvaltningen kommer att se över sina rutiner lite extra. En kontinuerlig översyn pågår ständigt, men nu blir det mer djupgående.

– Det är ju på sätt och vis en säkerhetsfråga så vi måste se över våra rutiner vid anställningar. Men utöver det har jag egentligen inga kommentarer utöver det som redan är sagt. Inte i nuläget i alla fall. Det är ju bara en helg sedan vi fick veta det. Så vi har inte hunnit komma vidare än, säger Martin Snickars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!