Populära och prisbelönta restaurangen stänger

På lördagen slog Regnbågsdalens Café & Guesthouse i Ingatorp igen dörrarna för sista gången.

Gunnel och Karina Ekblad på Regnbågsdalens Café & Guesthouse i Ingatorp har valt att lägga ner verksamheten och flytta hem. "Många trogna gäster är deppiga", säger Gunnel Ekblad.

Gunnel och Karina Ekblad på Regnbågsdalens Café & Guesthouse i Ingatorp har valt att lägga ner verksamheten och flytta hem. "Många trogna gäster är deppiga", säger Gunnel Ekblad.

Foto: Magnus Strömsten

Ingatorp2022-11-07 21:00

Efter åtta år lägger ägarparet Gunnel och Gunnel och Karina Ekblad ner verksamheten helt.

– Vi har velat härifrån ett tag eftersom vi känner oss färdiga med det här. Jag är pensionär nu och orkar inte stå i högsäsong och jobba mer, det är det som är grejen, säger Gunnel Ekblad till Vimmerby Tidning.  

Paret flyttade från Stockholm till Ingatorp och snart går flyttlasset tillbaka dit.

– Vi har byggt upp ett företag från grunden ute på landet och lyckats väldigt bra med det, vi kan inte vara annat än nöjda och vi slutar med flaggan i topp. Samtidigt är det inte bra att gå här och harva när man inte har den rätta energin, säger hon.

undefined
I Ingatorp fann makarna Ekblad sitt gemensamma drömprojekt, men nu känner de sig färdiga med äventyret. "Det är inte bra att gå här och harva när man inte har den rätta energin", säger Gunnel Ekblad.

År 2018 utsågs Regnbågsdalens Café & Guesthouse till ”Årets Turistföretag” och paret har också belönats med utmärkelserna ”Årets Ingatorpare” och utsetts till ”Årets Turistmål” i kategorin Bed and Breakfast i Sverige.

– Många trogna gäster är deppiga. Det har varit både gråt och jag vet inte vad, men de önskar oss såklart all lycka till också. De flesta av våra gäster kommer utifrån och många har hört av sig. Det är trist och det är aldrig bara guld när man lämnar någonting, vissa människor kommer man såklart att sakna, säger Gunnel Ekblad.

Verksamheten har legat ute tillförsäljning sedan i våras men trots ett antal intressenter har inget funkat klockrent.

– Det är ju en ganska nischad verksamhet och det finns inte hur många som helst som kan ta över. Jag tror också att folk rädda för att satsa nu i tider med stigande priser och räntor, säger Gunnel Ekblad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!