SVARET: Badsjön blir kvar

Badsjön på Tinnis kommer att bli kvar. På något annat sätt går det inte att tolka beskedet från den styrande Alliansen vid fullmäktiges sista möte för säsongen.

Det ser ut som vattnet blir kvar i badsjön.

Det ser ut som vattnet blir kvar i badsjön.

Foto: Montage: Öst Media

Linköping2019-06-19 18:10

– Svaret är ja.

Muharrem Demiroks (C) – kommunalråd och ordförande för Samhällsbyggnadsnämnden – korta svar ger inte något utrymme för missförstånd. Trots att ärendet inte var ett beslutsärende, utan en interpellation så står det klart att av de två förslag som tidigare presenterats i en utredning över badområdet, så finns det numera bara ett kvar. Parken är borta, kvar är sjön och det finns ingen politiker i Linköping som är beredd att tömma den.

Läs mer: Utredning visar flera förslag

Bakom interpellationen står socialdemokraterna Elias Aguirre och Niklas Nåbo. I interpellationen anklagas Alliansen för att inte ha varit tydliga med vad man vill med badsjön och det har gjort många Linköpingsbor oroliga.

Läs mer: Snabbväxande Facebookgrupp

Att interpellationen har retat upp Alliansen märktes under debatten i fullmäktige. Muharrem Demirok var märkbart irriterad och anklagade Socialdemokraterna för att köra tilliten i samarbetet i sank med billiga knep som att – förstod man – påskina att Alliansen vill ta bort badsjön.

– Vi har aldrig någonsin gett uttryck för att vi inte vill ha badsjön kvar. Ni måste sluta att pådyvla oss åsikter som vi inte har och sluta med den här typen av insinuationer och fulspel, sa han.

Niklas Nåbo å sin sida kontrade med:

– Det du kallar insinuation handlar bara om att vi vill ha ett tydligt svar. Jag blir besviken att du använder den typen av infallsvinkel

Läs mer: Sista sommaren med badsjö?

Grundorsaken till det höjda tonläget och den påtagligt irriterade debatten är den utredning som beställdes under förra mandatperioden. Då var majoriteten en annan och S hade en ledande roll. Utredningen redovisades i april och lite senare gavs ett tjänstemannauppdrag att göra en konsekvensutredning av de förslag som utredningen kommit fram till. Vilket är en park eller en mindre badsjö. Resultatet av den analysen har utlovats till hösten.

Men S tycker inte att Alliansen varit tydliga med att det är en badsjö de också vill ha. Något som fick Muharrem Demirok att ilskna till.

– Kan vi inte respektera gången för en utredning så ska vi inte lägga några utredningar. Man måste väl vänta in utredningens konsekvenser. Det är inte klädsamt att hantera politik på det sättet.

Elias Aguirre å sin sida menar att det från Socialdemokraternas sida varit uttalat att det är Tinnisområdet och badsjön man vill utveckla och att det var det utredningsuppdraget man gav.

Niklas Nåbo (S)
Niklas Nåbo (S)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!