Besöksparkering glömdes bort

För de i bil, som ska besöka sina anhöriga har det nu blivit svårt att parkera utanför servicehuset i Linghem.

Nu går det inte längre för besökande att parkera utanför servicehuset i Linghem.

Nu går det inte längre för besökande att parkera utanför servicehuset i Linghem.

Foto: Annika Ekstedt

Linköping2019-01-03 18:09

LÄS MER: Slut med gratis jobbparkering

Git Bock, som har sin svärmor här är undrande inför nyordningen. Tidigare kunde hon och maken stå på någon av de cirka 15 parkeringsplatserna utanför servicehuset. Men inte längre. Nu krävs tillstånd.

Hon inser att tillstånden i första hand är till för personalen och har i sak inget mot det. Men, säger hon, de kunde undanta två eller tre p-platser till en betalparkering för besökande.

– Jag har inget emot att betala för p-tiden, men det finns ju ingen plats. Enda möjlighet är att parkera så att man riskerar böter, säger hon.

Att det inte finns någon besöksparkering beror på att Lejonfastigheter inte beställt några sådana, är beskedet hon fått från Dukaten.

Däremot finns fyra gratisparkeringar utanför servicehuset, där man kan stå i två timmar. Problemet med dem, enligt Git Bock, är att de nästan alltid är upptagna.

I Linghem kommer personalen även i fortsättningen att kunna parkera gratis – trots att det är p-förbud runt omkring på orten. Men alla måste ansöka om ett p-tillstånd.

Att besökande nu har fått det svårare att parkera är en fråga som måste lösas, anser Lilian Petersson som är verksamhetschef.

– Allt är väldigt nytt och vi måste tänka till. Självklart måste jag se till att anhöriga ska kunna ta sig hit, säger Lilian Petersson.

Skulle inte de fyra gratisplatserna räcka till kan en utväg vara att servicehuset delar ut tillfälliga p-tillstånd för en kortare stund. En sådan lösning kan Lilian Petersson tänka sig.

– Vi måste diskutera detta så att det blir bra för alla, säger hon.

Fyra gratisparkeringar på gatan finns att tillgå, men de är till för alla som besöker området.
Fyra gratisparkeringar på gatan finns att tillgå, men de är till för alla som besöker området.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!