Namelle släpper nya EP:n Salt

Locknevibördiga Namelle släppte under fredagen sin nya EP Salt. "Det känns toppen", berättar hon.

Det har gått några år sen sist. Nu släpper Namelle sin andra EP.

Det har gått några år sen sist. Nu släpper Namelle sin andra EP.

Foto: Pressbild

Locknevi2022-11-05 12:00

Det är fyra låtar på den nya EP:n av Namelle, som egentligen heter Elin Namnieks. Det är artisten och låtskrivarens andra EP. Den första släpptes 2016. 

– Det är en lång process att skriva låtar, spela in dem och göra allt det visuella. Så det är alltid ett riktigt glädjerus när allt är klart och man kan visa låtarna för världen, berättar Elin Namnieks i en chattkonversation.

Själv är 26-åringen just nu i Los Angeles och skriver bland annat musik åt artister signade till skivbolaget Dim Mak. 

– Jag skriver de låtarna som jag ska släppa och turnera med under 2023. Här skriver jag även mycket åt andra artister som också befinner sig inom pop- och EDM-genren.

Låtarna på den nya EP:n berättar Elin Namnieks handlar mycket om relationen med sig själv, sin partner och med människorna runtomkring. Genren beskrivs som pop, electro-pop och dance. 

– Låtarna på EP:n beskriver olika relationer, och landar i att man alltid har kvar sin bästa vän även när andra relationer försvinner. Låten Salt N Pepper är skriven till min närmsta vän Mollie Minott som stått vid min sida i elva års tid nu.

Det är inte första gången som hon jobbar i USA. Under våren var hon på plats och praktiserade hos det skivbolag hon nu skriver för. Tanken är att få fart på en internationell karriär. 

– Jag planerar att ha min bas både i Sverige och LA. Så jag fokuserar just nu mycket på att hitta min fanbase i USA och att turnera ännu mer internationellt.

Namelles nya EP innehåller fyra låtar.
Namelles nya EP innehåller fyra låtar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!