Svalt intresse för att köpa restaurangen i Lönneberga

I ungefär två månaders tid har restaurangen på Kyrkvägen i Lönneberga varit till salu, men än så länge är det ingen som varit där på visning. "Det har varit lite tyst", säger mäklaren Jan Bergström.

Restaurangen "Lönnebergaboa" är till salu sedan ett par månader tillbaka.

Restaurangen "Lönnebergaboa" är till salu sedan ett par månader tillbaka.

Foto: Arkiv

Lönneberga2024-07-30 06:00

Intresset för att köpa Lönnebergaboa, som restaurangen heter, verkar minst sagt vara svalt. Trots att annonsen legat ute på lite olika håll, bland annat på Hemnet och Objektvision, är det ingen som har tagit kontakt med mäklaren för att boka visning.

– Det är lite folk som tittar på annonserna, men det är ingen som velat åka dit för att titta på plats eller har hört av sig med några frågor, säger Jan Bergström, ansvarig mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Hultsfred.

Han konstaterar att det är vanligt att människor klickar sig in på fastighetsannonser för skojs skull, vilket gör att statistiken över annonsvisningar inte behöver säga så mycket om hur många som faktiskt har köp i tankarna.

Jan Bergström har tidigare uttryckt att den här typen av objekt ofta tar längre tid att sälja än bostads- och fritidshus, eftersom de kommer med är en verksamhet som ska bedrivas. Enligt honom är det inte bara intresset för Lönnebergaboa som är lågt just nu. Överlag händer det inte så mycket på marknaden för kommersiella objekt just nu, utan det står relativt stilla. Åtminstone inom de geografiska områden där Bergström är verksam.

– Jag ser att det är lite dåligt intresse just på kommersiella grejer, så det har inte hänt så mycket på den fronten på sistone. Sådant går alltid i vågor där vissa perioder är bättre än andra.

I försök att få upp intresset för restaurangen är planen framåt att ta nya bilder på Lönnebergaboa, som bättre speglar hur det ser ut på platsen just nu. Bilderna som finns på objektet nu har ett par månader på nacken.

– Naturen har förändrats sedan dess och ljuset kan vara annorlunda exempelvis, säger Bergström.

Han förklarar också att det kan vara en nackdel för objekt som är till salu att ha legat ute länge.

– Det kan få den som tittar att tro att det är svårsålt eller att priset ligger fel, men det behöver inte alls vara så. Det kan helt enkelt vara så att det är ett objekt som inte alls passar vissa, medan det passar perfekt för andra.

Just nu ligger restaurangen plus en tomtarea på 843 m² ute för 825 000 kr.

Kan det bli aktuellt att sänka priset?

– Det har vi inte pratat om. Ibland är det inte priset som är av störst betydelse, men det kan ju bli en effekt om det inte händer så mycket framåt, avslutar Jan Bergström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!