74 kommunanställda har certifierats – av Silvia

Hela boendet med 74 medarbetare har nu blivit Silviahemscertifierat. "Vi är så stolta över våra medarbetare som har gått utbildningen", säger enhetscheferna Christina Solnevik Hjalmarsson och Linda Blomberg.

Personalen på Vetlandavägen 55 i Målilla fick sina kursbevis vid en festlig ceremoni på Slottsholmen i Västervik.

Personalen på Vetlandavägen 55 i Målilla fick sina kursbevis vid en festlig ceremoni på Slottsholmen i Västervik.

Foto: Silviahemmet

Målilla2024-05-31 14:56

Projektet kunde genomföras tack vare ett bidrag från Familjen Kamprads stiftelse, vilket Vimmerby Tidning tidigare har berättat. Kommunanställda i såväl Hultsfreds som Vimmerby och Västerviks kommuner har fått bättra på sina kunskaper om demens.

I Hultsfreds kommun har alla medarbetare på det särskilda boendet Vetlandavägen 55 i Målilla gått Silviahemmets grundutbildning i demenskunskap.

– Det var fantastiskt roligt och givande. Personalen är väldigt tacksamma och ännu mer peppade i sitt arbete, säger Christina Solnevik Hjalmarsson och Linda Blomberg, enhetschefer på boendet.

undefined
Certifikat delades ut till det särskilda boendet i Målilla och dess fem flyglar.

74 medarbetare – allt från undersköterskor, vårdbiträden och sjuksköterskor till kökspersonal, vaktmästare, arbetsterapeuter, lokalvårdare och fysioterapeuter – har nu fått sina kursbevis, som är undertecknade av drottning Silvia.

– Det var en härlig certifieringsceremoni på Slottsholmen i Västervik.

Vid ceremonin, där även kommunanställda från Vimmerby och Västervik deltog, delades också flera certifikat ut till boendet i Målilla.

– Det är jätteroligt att få vara med i utvecklingen av hur vi som verksamhet går framåt när det gäller kunskap inom området. Silviahemmets värdegrund ”allas lika värde” och att ställa sig frågan ”för vems skull” är två ledstjärnor som vi kommer att hålla levande i vårt arbete, säger Christina Solnevik Hjalmarsson och Linda Blomberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!