Köpet godkänt: Här är planerna för Moliljan

Nu kan det avslöjas: Ny ägare av Moliljan är Lena Bengtsson från Oskarström, som tänker starta vandrarhem och även hyra ut några lägenheter.

Moliljan såldes på exekutiv auktion i april. Nu kan avslöjas att ny ägare är Lena Bengtsson vars ambitioner är att starta vandrarhem och även bygga om en del lägenheter för permanent uthyrning.

Moliljan såldes på exekutiv auktion i april. Nu kan avslöjas att ny ägare är Lena Bengtsson vars ambitioner är att starta vandrarhem och även bygga om en del lägenheter för permanent uthyrning.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2020-05-20 14:54

I april såldes Moliljan på exekutiv auktion. Prislappen hamnade till slut på tre miljoner kronor, sedan bud lämnats från fyra olika håll.

– Jag är inte förvånad att fastigheten såldes, har auktionsförrättare Suzanne Roos uttalat sig tidigare till oss. Det var stort intresse med 25 intressenter på visningen. 

Efter auktionen fanns det möjlighet att överklaga Kronofogdens beslut att godta budet. Den tiden gick ut i förra veckan.

Lisa Hansson, kronoinspektör på försäljningsavdelningen i Helsingborg, bekräftar att inget överklagande har inkommit.

– Det stämmer, tiden är passerad och inget överklagande har registrerats, säger hon.

Så, på onsdagen fick nya ägaren Lena Bengtsson tillträde till fastigheten. När vi når henne, berättar hon att hon sedan tidigare driver Nissaström som kurs- och konfirmandgård och hon hyr ut lägenheter i Mäshult Kurs- och Lägergård.

– Jag bor på båda gårdarna och kommer även bo i Målilla, säger Lena Bengtsson.

undefined
Tre miljoner kronor gick Moliljan för, sedan bud lämnats från fyra olika håll, upplyser auktionsförrättare Suzanne Roos.

Hur ser dina planer för Moliljan ut?

– Jag tror det är bra att ha flera ben att stå på, så jag tänker driva vandrarhem och även göra om några lägenheter att hyra ut permanent.

Hur kommer det sig att du satsar just i Målilla?

– Jag tror att turismen, inte bara inom svenska marknaden utan också från våra grannländer, kommer att öka i framtiden. Läget är mycket bra.

Lena Bengtsson planerar påbörja en renovering så fort som möjligt och får hon, som hon säger "leva och ha hälsan", hoppas hon vara igång 2021.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!