Ung kvinna tände eld på byggnad i Målilla

En kvinna i 25-årsåldern gjorde sig skyldg till mordbrand när hon tände eld på ett uthus i Målilla tidigare i år.

En ung kvinna döms nu för att ha anlagt den brand som totalförstörde ett uthus i Målilla i början av mars.

En ung kvinna döms nu för att ha anlagt den brand som totalförstörde ett uthus i Målilla i början av mars.

Foto: Jimmy Larsson

Målilla2022-06-30 05:30

Det var i början av mars som ett uthus i Målilla brann ner till grunden. Byggnaden var övertänd redan innan räddningstjänsten kom fram och redan samma dag upprättade polisen en anmälan om mordbrand eftersom man misstänkte att branden var anlagd. Ingen person kom till skada i samband med händelsen men det fanns under en tid en viss spridningsrisk till intilliggande hus på grund av gnistregnet.

Larmet om branden kom kort efter klockan sex på kvällen och vid 4-tiden samma natt anhölls en kvinna i 25-årsåldern misstänkt för mordbrand. På onsdagen kom domen där Kalmar tingsrätt meddelar att kvinnan är skyldig till mordbrand. 

Utredningen visar att branden börjat vid byggnadens vänstra kortsida. Det har inte gått att bedöma om branden startat in- eller utvändigt och en exakt brandorsak har inte heller kunnat fastslås. Det faktum att det även brunnit längs med staketet tyder dock, enligt domen, på en onaturlig spridning. 

Den nu dömda kvinnan sågs av ett ögonvittne i området när hon kom springande från brandplatsen. Enligt vittnet kom kvinnan "hoppande och skuttande" och kort därefter såg vittnet lågorna flamma upp från uthuset. Vittnets beskrivning av kvinnans klädsel stämmer överens med hon bar den aktuella kvällen. 

Tingsrätten utgår från flera vittnesuppgifter och menar att det är ställt bortom rimligt tvivel att det var den unga kvinnan som anlade branden. Enligt domen ska hon överlämnas till rättspsykiatrisk vård med särskilt utskrivningsprövning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!