Den misstänkta mannen inte längre anhållen för mordbrand

Den man som tidigare suttit anhållen misstänkt för mordbrand efter onsdagsnattens byggnadsbrand i Mariannelund är inte längre frihetsberövad. Det förklarar kammaråklagare Gustav Johansson under fredagsförmiddagen.

Branden i Mariannelund misstänks ha varit anlagd, men den man som suttit anhållen misstänkt för mordbrand är inte längre frihetsberövad.

Branden i Mariannelund misstänks ha varit anlagd, men den man som suttit anhållen misstänkt för mordbrand är inte längre frihetsberövad.

Foto: Maria Fabien

Mariannelund2024-07-26 12:09

Strax efter klockan 01 natten till onsdag larmades SOS om en brand i Mariannelund. När räddningstjänsten kom till platsen var en ladubyggnad med garage helt övertänd och det slutade med att den brann ner till grunden. Branden hade också spridit sig till en intilliggande byggnad och ett närliggande hyreshus fick evakueras.

Redan på onsdagsmorgonen greps en man i 20-årsåldern misstänkt för mordbrand. Senare samma dag anhölls han, men nu är han inte längre anhållen. Det säger kammaråklagare Gustav Johansson till Vimmerby Tidning under fredagsförmiddagen.

– Det har suttit en man anhållen. Han är inte längre frihetsberövad, säger han.

Vad det beror på vill Johansson inte gå in på, utan säger kort att de inte längre har skäl att hålla honom anhållen.

undefined
Branden startade i byggnad med garage, men spred sig även till en intilligande byggnad.

Just nu pågår en förundersökning, men Johansson vill inte säga något om vilka åtgärder som kommer att vidtas i det här skedet. Han vill inte heller gå in på vad den tidigare misstänkta mannen har sagt om händelseförloppet och den tidigare anklagelsen.

Finns det någon eller några andra misstänkta i fallet?

– Det är ingenting jag vill kommentera.

Det ska ha skett någon sorts bråk i anslutning till branden, vad kan du säga om det?

– Det är inte heller något jag vill kommentera, avslutar Gustav Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!