Explosionen hördes över hela Mariannelund

Den kraftiga explosionen hördes över hela Mariannelund och kort efter steg svart rök från den övertända villan rakt upp mot den blå himlen. Flera skärrade Mariannelundsbor följde den dramatiska händelsen på nära håll.

Många Mariannelundsbor tog sig till den närliggande bensinstationen för att följa den dramatiska händelsen i samhället sedan en explosion inträffat i en villa.

Många Mariannelundsbor tog sig till den närliggande bensinstationen för att följa den dramatiska händelsen i samhället sedan en explosion inträffat i en villa.

Foto: Jimmy Karlsson

Mariannelund2024-08-12 21:00

– Jag tänkte: Är det en atombomb eller vad? Det var en väldigt kraftig smäll, och jag tittade ut men kunde inte se nånting först, säger en man som bor ett par kvarter bort från macken där Vimmerby Tidning träffar honom.

Bensinstationen ligger nästan mittemot villan som totalförstördes av den explosionsartade branden som följde efter den kraftiga explosionen. Flera Mariannelundsbor samlades vid macken för att därifrån följa dramatiken mitt i samhället.

En man som höll på med sysslor vid idrottsplatsen reagerade också starkt över den kraftiga explosionen.

– Jag förstod inte vad det var som small så, men tänkte väl att det kunde vara en container eller något som vält vid nån av industrierna intill, säger han.

Båda beskriver en kraftig explosion inledningsvis. Ett tag senare steg tjock svart rök från fastigheten intill både riksvägen och järnvägen. 

Då förstod de att det hade med explosionen att göra.

– Det är en förskräcklig olycka. Jag känner familjen litegrann. De har bara bott i huset i max två år och de har gjort en totalrenovering, säger den första av dem.

En tredje man tycker att det händer lite väl mycket i Mariannelund och en kvinna konstaterar att det här är tredje omfattande branden direkt intill riksvägen som går rakt genom i Mariannelund på ett par år.

Hon syftar på villabranden nära kyrkan i februari 2022, branden i Julles verkstad i slutet av juli och den nu explosionsartade branden i villan intill riksväg 40.

– Det kan ju vara tillfälligheter, men man bli fundersam och lite orolig.

Nån sån oro känner inte den första mannen Vimmerby Tidning träffade vid macken.

– Nej. Det här är ju en olycka. Efter vad jag förstått ska det vara en gasläcka som orsakat explosionen och sen lett till branden som gick rasande fort, säger han.

– Det här huset kommer ju att byggas upp igen, men det kan nog ta något år innan det blir färdigt, tror han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!