Stort industriföretag har hyrt in sig i bruket

Jakten på nya hyresgäster till Silverdalens bruk har gett resultat. "Det är roligt att få hjälpa ett fint industriföretag", säger fastighetsägaren Magnus Danielson.

Nu finns återigen ett stort industriföretag på plats i Silverdalens bruk, som även har passat på att köpa in en ny truck.

Nu finns återigen ett stort industriföretag på plats i Silverdalens bruk, som även har passat på att köpa in en ny truck.

Foto: Jimmy Larsson

Silverdalen2024-07-13 20:00

I början av februari berättade Vimmerby Tidning att både Biltema och Ikea hade lämnat sina lagerlokaler i det nedlagda pappersbruket, vilket innebar att anläggningen i princip stod tom.

Nu har Magnus Danielson fått en ny hyresgäst, och det är ingen mindre än lastbilstillverkaren Scania, vars hyttfabrik ligger i Oskarshamn.

– Scania flyttar in lite lagring här, säger Magnus Danielson som berättar att företaget hyr lagerlokaler på cirka 1 500 kvadratmeter.

– Det är positivt. Det är roligt att få hjälpa ett fint industriföretag.

undefined
Förhoppningen är att det även ska bli någon typ av produktion i brukets lokaler framöver.

Är du nära att skriva kontrakt med fler företag?

– Det vet man aldrig, men det är bra förfrågningar i alla fall från flera stycken. Det känns att det har blivit en förändring på marknaden. Det är mycket mer positivt nu. Det är i alla fall min upplevelse. Fram till mars var det dött, men nu börjar det röra på sig.

Förutom lagerlokaler har han fått en förfrågan om produktionslokaler, och det är något han gärna skulle se i Silverdalens bruk.

– Jag tycker egentligen att det är roligare att hyra ut till produktion.

Kan du berätta mer?

– Det är för tidigt, men det är roligt att man får riktiga förfrågningar. Vi har mycket resurser här nere. Jag har successivt också försökt bygga upp mer kapacitet och köpt in fler maskiner. Jag försöker att vara en attraktiv spelare på marknaden.

Magnus Danielson har även installerat en ny värmeanläggning och hoppas kunna satsa på vattenkraft längre fram. Dessutom har han fått bygglov för ett batterilager.

undefined
Pappersbruket i Silverdalen lades ner för drygt 20 år sedan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!