Totte försvann efter olyckan – "Hoppas vi hittar honom"

Katten Totte fick en rejäl chock i samband med trafikolyckan utanför Vena i söndags förmiddag. I samband med räddningsarbetet smet katten ut och försvann som en rödgul blixt.

Katten Totte försvann efter trafikolyckan och han är fortfarande borta. Matte, Mikaela Palm från Silverdalen, letar varje dag efter honom.

Katten Totte försvann efter trafikolyckan och han är fortfarande borta. Matte, Mikaela Palm från Silverdalen, letar varje dag efter honom.

Foto: Privat

Silverdalen2022-11-08 12:00

Räddningschefen Michael Hesslegård var på plats under räddningsarbetet, och såg att privatpersoner hittade katten i bilen och hjälpte den ur bilvraket, för att stoppa honom tillbaka ner i sin kattbur.

– De hade fått i honom i buren, men innan de han stänga locket, lyckades han smita ut, säger Hesselgård.

Totte försvann som en rödgul blixt iväg mot gamla sågen som ligger vid Främsteby mellan Vena och Östrahult. Sedan dess har han inte setts till.

– Han var nog lika chockad som vi andra efter olyckan, säger matte, Mikaela Palm från Silverdalen. Vi har varit där ute och letat varje dag sedan olyckan. Senast i dag var min man där och ropade men utan att hitta honom. Och Totte brukar alltid komma när man ropar på honom.

Hon berättar att åttaårige Totte är kastrerad och chippad, men saknar halsband. Han är rödgul till färgen och åtta år gammal.

– Vi har haft honom sedan han var liten, säger Mikaela Palm oroligt. 

– Vi har pratat med de som bor i närheten och bett dem att hålla ögonen öppna, säger Mikaela Palm, och höra av sig om de får syn på Totte. Vi åker mer än gärna och hämtar honom. För vi vill ha honom tillbaka. 

Hon har också gått ut på sociala medier för att efterlysa katten. 

– Vi vet ju inte om han blev skadad på något sätt, säger Mikaela. Nu håller vi tummarna för att vi kan hitta honom, han tillhör ju familjen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!