50-talskväll ska samla pengar till försvunna kvinnan

Mats Nilsson och Lena Josefsson på Pumpen i Södra Vi inspireras av välgörenhetskonserten i Tuna när nu väljer att skänka en del av intäkterna från Rockabillykvällen till Matz Eklund och hans familj.
Mats Nilsson och Lena Josefsson på Pumpen i Södra Vi inspireras av välgörenhetskonserten i Tuna när nu väljer att skänka en del av intäkterna från Rockabillykvällen till Matz Eklund och hans familj.

När Pumpen i Södra vi gör sitt Rockabilly-evenemang den 13 maj går en del av intäkterna till Matz Eklunds familj och sökandet efter Matz försvunna sambo.

Södra Vi 15 mars 2023 11:59

Uppslutningen blev stor när en konsert för den försvunna kvinnan arrangerades i Tuna kyrka i februari och det ledde till att Mats Nilsson på Pumpen i Södra Vi fick idén om att göra någonting liknande där. Evenemanget kallas "Pumpen goes back to the 50s" och en del av intäkterna skänks till sökandet efter Agneta som varit försvunnen i snart 9 månader.

– Vi tar hit två rockabillyband, Hubcaps från Vadstena och Linus Zander & The west coast boys. Dessutom spelar 50-talsinspirerade Dollydots och vi hoppas att det ska komma en hel del folk, säger Mats Nilsson på Pumpen. 

undefined
Dollydots, det lokala bandet med 50-talstema, uppträder på Pumpen under kvällen. Bandet består av Emilia Holmberg och Sandra Näslund och förstärks just nu av gästsångerskan Eva-Lena Eek.

Hur stor del av intäkterna går till sökandet? 

– Vi binder oss inte riktigt där. Förra året gick vi back på totalen men går evenemanget bra så blir det mer pengar. Vi håller det öppet men vi kommer att skänka pengar oavsett om vi går med vinst eller förlust. 

undefined
Matz Eklunds sambo har varit försvunnen sedan midsommarveckan. Sökandet efter henne har sedan dess upptagit en stor del av hans liv och många har engagerat sig för att hjälpa till. "Jag är tacksam för allt", säger han.

Matz Eklund, den försvunna kvinnans sambo, är filmproducent och under kvällen visas hans prisbelönta Dom kallar oss raggare som utomhusbio. 

– Jag hjälpte dem att sätta ihop annonsen och sen ringde Mats och sa att de både ville visa min film och skänka en del av intäkterna. Det är jättefint av dem och jag är väldigt tacksam för engagemanget och att så många vill bidra. Hur dumt det än låter så har ju det här med försvinnandet blivit otroligt stort och det kommer säkert vara folk som åker dit bara på grund av det. Jag är tacksam för allt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa