Säsongspremiär för Vimmerby adventure

Nu öppnar Vimmerby adventure för säsongen. Flera nyheter är på gång i äventyrsparken med höghöjdsbanor. "Nu är det dags. Det har redan börjat komma in bokningar, flera för den här veckan, så det känns positivt", säger ägare Peter-Anner Hendrix. Samtidigt tvingas storsatsningen i länet att skjutas på framtiden.

Vimmerby adventure öppnar i dagarna för säsongen. Ägare Peter-Anner Hendrix tror på en bra säsong trots lågkonjukturen.

Vimmerby adventure öppnar i dagarna för säsongen. Ägare Peter-Anner Hendrix tror på en bra säsong trots lågkonjukturen.

Foto: Vimmerby Adventure Park / Elin Elmström

Södra Vi2024-05-06 20:00

På torsdag, 9 maj, öppnar Vimmerby adventure utanför Södra Vi. I år satsar parken bland annat kring 250 000 kronor på att bygga ännu en höghöjdsbana.

– Vi vill alltid ändra något så att det blir nytt för besökarna. Nästa månad ska vi bygga en bana till som är färdig innan säsongen. Det kommer bli en jättesvår svart bana. Den kommer inte vara så hög, omkring 4-5 meter men vara väldigt fysiskt utmanande. Vi kommer också att ändra om två eller tre befintliga banor, genom att ta bort hinder och sätta in nya, säger Peter-Anner Hendrix. 

undefined
Vimmerby adventure kommer i år få ännu en bana. Men trots satsningen väljer parken inte att höja biljettpriset. "På grund av den ekonomiska situationen i Sverige tycker vi inte att det passar det att höja priserna", säger Peter-Anner Hendrix.

Däremot kommer inte den planerade mångmiljonsatsningen att bli av i år. För ett år sedan kom nyheten att Vimmerby Adventure planerade att bygga ytterligare en äventyrspark. Höghöjdsbanan i naturreservatet Aboda Klint i Högsby kommun var tänkt att öppna för allmänheten den här sommaren, men så blir det inte. 

– Vi väntar på länsstyrelsen. Vi hade egentligen planerat att börja bygga den här veckan men utan tillstånd så går det inte. 

Tre veckor beräknar Peter-Anner Hendrix att det skulle ta att få banorna plats och färdiga att användas. 

– Vi kommer börja smått och tar inte allt på en gång. Men även om vi nu får klart från länsstyrelsen så finns det inget företag som kan börja bygga direkt så vi måste vänta till nästa år. Det kommer heller inte gå att bygga samma bana som vi har här i Vimmerby. Den får hur eller hur bli mindre, inom ett naturreservat så passar inte med ett riktigt med ett stort projekt. 

undefined
Peter-Anner Hendrix, Kim Schrave och Sven Hendrix driver Vimmerby adventure och vill satsa på en liknande anläggning i Högsby kommun. Men än har Länsstyrelsen i Kalmar inte fattat sitt beslut.

Istället ligger fokus nu på anläggningen i Vimmerby. Förra året letade sig omkring 5000 besökare till äventyrsparken. I år ligger målsättningen på samma siffra trots den pågående lågkonjunkturen.

– Jag hoppas att vi kan vara stabila som förra året, säger Peter-Anner Hendrix. 

– Vi har generellt störst andel svenska besökare och de minskar på grund av den ekonomiska situationen. Vi hoppas såklart att den snart kommer att vända. Samtidigt tror vi att det kommer komma många turister till Sverige i sommar på grund av den svaga kronan. Förra året hade vi samma omsättning som året innan och det tror jag beror på att det var många tyska och holländska turister som kom hit. Generellt känner jag mig positiv inför sommaren. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!