Stark start för Gårdsbutiken i Låxbo

I våras öppnade Ann Sellbrink gårdsbutik hemma i Låxbo. Mest som ett test och utökad service till de som hyr turistboende under sommarsäsong. ”Det har gått bättre än förväntat”, summerar hon starten.

Ann Sellbrink testade gårdsbutik hemma i Låxbo som en utökad service till turister och närboende. "Det har gått jättebra, och jag har fått baka väldigt mycket bröd..."

Ann Sellbrink testade gårdsbutik hemma i Låxbo som en utökad service till turister och närboende. "Det har gått jättebra, och jag har fått baka väldigt mycket bröd..."

Foto: Rebecca Forsgren Malmström/Privat

Södra Vi2024-08-20 06:00

”Inget stort och fancy, men heller ingen lastpall vid vägen. Någonstans däremellan, en obemannad swishbutik”. Så beskrev Ann Sellbrink sin nya satsning när gårdsbutiken invigdes i april i år. Hon såg win-win i idén – turisterna som hyr sommarboende i Låxbo med omnejd kunde få köpa frukostbas utan att behöva dra in till stan och gårdens överflöd av ägg och grönsaker kunde få omsättning.

Hur blev det?

– Det har varit bättre än väntat. Jag hade väl i och för sig inte så stora förväntningar, men det har tagits väl emot och det är också roligt att vi fått in fler hantverkare, så vi har ännu mer lokalproducerade presentsaker.

– Jag tror framförallt att det ses som en bonus, det är också en del närboende som kör förbi och handlar. Från början tänkte jag att folk mest skulle köpa ägg, men det har blivit väldigt mycket bröd, så jag försöker ha nybakat några dagar i veckan i alla fall. 

Efter sommaren finns inga planer på att stänga butiken.

– Inte alls, men vi kommer inte att ha öppet dygnet runt, som vi haft nu. 

Om det blir några förändringar framöver vet hon inte i nuläget.

– Det här är en spontan grej från början och jag tror säkert det kommer att dyka upp andra idéer och tankar. Så kan det ju bli så att folk önskar saker, och jag är flexibel.

Kan det växa så det blir aktuellt med bemanning?

– Nej, jag ser det som extra service och en rolig grej. Vi ser också att det är uppskattat i de gästrecensioner vi får, och det är ju kul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!