Daniel från Storebro är vidare i Hela Sverige bakar

Daniel Svensson från Storebro får fortsätta sin resa i Hela Sverige bakar. Hans butterkaka imponerade på juryn men vaniljkakorna han bakade hann inte bli helt klara.

"Det är märkligt att se sig själv på teve och jag var så nervös när jag gick in i tältet, hujedamej", säger Daniel Svensson på länk från sitt hem i Phoneix, USA.

"Det är märkligt att se sig själv på teve och jag var så nervös när jag gick in i tältet, hujedamej", säger Daniel Svensson på länk från sitt hem i Phoneix, USA.

Foto: Tv4

Storebro2022-09-21 22:01

På onsdagen sändes säsongens första Hela Sverige bakar, där Storebrobördiga Daniel Svensson är med. 46-åringen flyttade till USA efter gymnasiet och började baka på grund av hemlängtan.

Säsongens första utmaning var att riva av en klassiker i vetedegens värld, en butterkaka. Skapelsen skulle dessutom ha minst en personlig ingrediens. Daniel Svensson lät sig inspireras av barndomen och valde både rabarber, jordgubbar och kardemummasmulor.

– Ljuvlig vaniljkräm, bra smak och den är fint jäst, tyckte jurymedlemmen Elisabeth Johansson i programmet.

undefined
Daniel Svenssons butterkaka i säsongens första avsnitt. Han lät sig inspireras av smakminnen från barndomen och använda ingredienser från en klassisk rabarberpaj.

Daniel är hemma i USA igen men satt uppe sent och tittade när avsnittet kom ut på tv4-play.

– Jag sov inte jättebra i natt. Det är märkligt att se sig själv på teve och jag var så nervös när jag gick in i tältet, hujedamej, säger han när Vimmerby Tidning når honom på telefon.

I den tekniska utmaningen handlade prövningen om vaniljhorn. Till tevekamerorna sa Daniel att han hoppades på lite tur men tyvärr blev kakorna inte tillräckligt gräddade, vilket juryn kritiserade. Till applåder berättade juryn senare att ingen deltagare åker ut i första avsnittet. 

undefined
"Jag vet ingenting om vaniljhorn. Jag går helt och hållet på känsla och hoppas på lite tur", sa Daniel Svensson under den tekniska utmaningen i programmet.

– Jag är en sån jäkla tävlingsmänniska och tänkte att jag åker inte hela vägen och åker ut i första. När de inte skickade hem någon blev jag nästan besviken, jag vet ju att nästa paradbak inte är min grej, säger Daniel Svensson.

Nästa vecka är det skarpt läge och då ska deltagarna baka tårtor med baby shower-tema.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!