Fredensborgs herrgård ser fram emot en stark sommar

"Det är jättepositivt", säger Fredensborgs herrgårds Vd om läget inför sommarsäsongen. Samtidigt passar hon på att berätta om en ny satsning.

Lena Ernberg, vd på Fredensborgs herrgård, tror på en stark sommar. "Läget känns oerhört stabilt just nu", säger hon.

Lena Ernberg, vd på Fredensborgs herrgård, tror på en stark sommar. "Läget känns oerhört stabilt just nu", säger hon.

Foto: Magnus Strömsten

Storebro2022-06-21 16:17

Lena Ernberg, Vd på Fredensborgs herrgård tror att det efter pandemin finns ett uppdämt behov av att resa. Bokningstrycket är väldigt högt men att det blir en rekordsommar vågar hon inte tro på.

– Vi har inga förhoppningar men läget känns oerhört stabilt just nu. Det är jättepositivt och vi ser fram emot en stark sommar, säger hon.

En stor nyhet är att man satsar på två padelbanor, som ska stå klara om två veckor. 

– Det är jätteroligt! Det är inte tänkt att bli en konkurrens till övriga banor i kommunen, utan snarare ett tillskott i vårt eget utbud för gäster och medlemmarna i golfklubben, säger Lena Ernberg. 

undefined
Enligt Lena Ernberg, Vd på Fedensborgs herrgård, ska banorna vara spelklara om två veckor.
undefined
De nya padelbanorna kommer att ligga i anslutning till den redan existerande grustennisbanan. Den sistnämnda kommer också att få sig en uppfräschning.

Över hela landet har branschen svårt att hitta personal och vd:n berättar att det enligt branschorganet Visita kommer att ta fem år innan man är tillbaka i samma läge som innan pandemin.

– Det är en lång väg kvar att vandra men jag upplever att vi har klarat oss bra. Alla nyckelpositioner är tillsatta inför sommaren. Vi saknar någon enstaka servitris men läget är stabilt, säger Lena Ernberg.

Sommarsäsongen blir den första med Tobo Fastigheter som fastighetsägare. Det är dock fortsatt Svenska Järnvägsmännens Semesterhemsförening som äger rörelsen och driver den på samma sätt som tidigare

– För gästernas del blir det ingen skillnad. Om det är till någon förändring är det kanske den att vi har en fastighetsägare som är otroligt mån om utomhusmiljön. Där kan det märkas att det lagts ner mycket extra kärlek, säger Lena Ernberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!