Övergivna kaninen har somnat in

Kaninen Chili, som hittades övergiven vid en återvinningsstation i Västervik, har nu somnat in. Det meddelar Lisa Gustafsson från Storebro som har tagit hand om kaninen.

Kaninen Chili har nu somnat in, meddelar Lisa Gustafsson som har tagit hand om henne den senaste tiden.

Kaninen Chili har nu somnat in, meddelar Lisa Gustafsson som har tagit hand om henne den senaste tiden.

Foto: Samuel Josefsson

Storebro2023-04-24 13:27

– Tyvärr har Chili somnat in, säger hon till Vimmerby tidning.

Det var i torsdags förra veckan som en övergiven kanin hittades vid en återvinningsstation i Västervik. Syskonen Lisa och Ellen Gustafsson från Storebro tog emot den övergivna kaninen och har vårdat henne hela helgen. 

Men chansen fanns att Chili inte skulle överleva helgen, enligt veterinären, och under måndagen kom alltså beskedet. Nu har kaninen Chili dött.

– Jag är jätteledsen, jag trodde ändå och hade hopp om att hon skulle få fortsätta att leva. Igår satt hon i soffan med oss och kollade på tv och idag finns hon inte mer.

Systern Ellen är märkbart ledsen och samtidigt irriterad på hur de tidigare ägarna har behandlat Chili.

– Jag är så ledsen och arg att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Speciellt över hur någon har behandlat henne så illa och att det gick så långt att hon inte orkade mer. Hemskt hur man kan göra så mot ett oskyldigt djur, säger Ellen.

– Jag hade verkligen hoppet uppe om att hon skulle klara sig och få ett bra liv tillsammans med dom andra kaninerna.

Lisa vill rikta ett stort tack till alla som har samlat in pengar till Chili.

– Stort tack till alla som har hjälpt till men tyvärr gick det inte att rädda Chili. Hon orkade inte mer. Vi kommer betala sista fakturan och de andra pengarna som är insamlade kommer gå till andra djur som behöver dem. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!