Storebro Herrgård planerar för ytterligare en säsong

2022 har inneburit en del utmaningar för Storebro Herrgård. Nu berättar vd Tord Hjerpe om planerna framåt.

Under 2022 lades Storebro Herrgård ut till försäljning. Nu blickar vd Tord Hjerpe istället mot den kommande högsäsongen.

Under 2022 lades Storebro Herrgård ut till försäljning. Nu blickar vd Tord Hjerpe istället mot den kommande högsäsongen.

Foto: Olof Carlson

Storebro2023-01-03 11:55

I början av 2022 lades Storebro Herrgård ut till försäljning på grund av hälsoskäl. Flera intressenter hörde av sig, men omvärldsbilden förändrades och försäljningen pausades. 

– Fastighetsmarknaden är inte den bästa just nu, det är inte så många som är redo att göra större förändringar. Det blev så när kriget började i Ukraina, berättar vd Tord Hjerpe.

Istället genomfördes sommarsäsongen, men under färre antal veckor.

– Vi bestämde oss för att hålla öppet under högsäsong. Vilket gick bra, det var ett mer normalt år med fullt tryck. Sedan har vi kört på under hösten med lite företagskonferenser. Men inte med bokningar för enstaka rum, det kan vi inte öppna upp för, säger Hjerpe. 

Som för många andra har de höga elpriserna påverkat. 

– Vi har gjort som alla andra och försökt begränsa vår elförbrukning. Vi har lyckats sänka den med 25 procent. Men det sticker fortfarande iväg pengar. Vi är inte oroliga utan känner att vi hanterar det, vi har andra verksamheter som kan täcka upp. Även om vi skulle hålla helt stängt skulle det finnas kostnader. Sedan är det klart att det inte är roligt och att vi heller skulle ha lönsamhet. 

Vad händer framåt?

– I den mån vi hinner och orkar jobbar vi på. Sedan när högsäsongen kommer så kör vi. Men det kanske inte blir tio veckor utan fem till sex. 

Kommer ni lägga ut herrgården till försäljning igen?

– Nu avvaktar vi och ser hur marknaden utvecklas. Vi har inte bråttom. 

Förhoppningen inför 2023?

– En mild vinter och en sommar utan restriktioner. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!