Den 1 november 2020 tog Haytham El-Amri över hönseriet i Storebro. Nya namnet blev Storebro ägg och från att aldrig ha arbetat med höns är vanan nu väl inarbetad när Vimmerby Tidning träffar El-Amri och hans fru Nadia Al-Doori ute vid äggboden.
– Det går jättebra. Vi levererar fem pallar med ägg varje vecka till Gotlandsägg, det är 45 000 ägg, säger Haytham El-Amri.
Hönsen i Storebro är frigående både ute och inne men på grund av ett luftburet virus är de just nu enbart inne. De äter också ett specialfoder som är sojafritt, något som både är ett krav från Gotlandsägg men som också ger äggen en bättre smak.
– Det är inte svårt att få tag på foder men det har blivit väldigt dyrt då de har höjt priserna mycket. Men det märks i smaken på äggen. De blir mycket godare och det uppskattas av kunderna.
Någon direkt extra produktion till påsk blir det inte. Istället är det dags för en ny omgång höns.
– De måste slaktas efter 90 veckor och jag har beställt nya. Så nu ska vi städa ur och förbereda för de nya hönsen.
Hur många höns blir det i nästa omgång?
– 8 600, det är också vad stallarna här får ta.
Storebro Ägg har idag byggt upp en stabil verksamhet men det finns inte några direkta planer på att utveckla ytterligare.
– Nej inte nu. Min tidigare kompanjon gick i pension och flyttade så jag jobbar själv här. Det är svårt att hitta personal och jag har min familj och mina två barn som jag vill ge tid till också, säger Haytham El-Amri.