Nytt inbrottsförsök på Tunhamra – nu blir det larm

I mitten av juni bröt sig tjuvar in i kiosken på Tunhamra och stal nästan allt som fanns. I helgen var det dags igen. Denna gång var det föreningens speakerbås som var målet. "Det är så tråkigt att det inte är klokt", säger Jeanette Gustavsson, IFK Tunas ordförande.

"Vi har kontaktat ett larmbolag. Nu ska vi ta fast tjuvarna om de försöker igen", säger Jeanette Gustavsson, IFK Tunas ordförande.

"Vi har kontaktat ett larmbolag. Nu ska vi ta fast tjuvarna om de försöker igen", säger Jeanette Gustavsson, IFK Tunas ordförande.

Foto: Arkiv

Tuna2024-07-08 16:20

– Vi har ett speakerbås som vi pratar i när vi har matcher. Nu har de försökt att gå in den vägen. Det är gräsklipparna eller verktygen de är ute efter. Men vi har förankrat väggarna på ett annat sätt nu, så de kom inte in. Däremot har de förstört och hackat sönder väggarna, berättar Jeanette Gustavsson.

Precis som förra gången när inbrottet i kiosken skedde var det en vaktmästare som upptäckte händelsen. Enligt Jeanette Gustavsson skedde försöket den här gången under helgen. 

– Men vi tror inte att det är samma som var sist, för då var de bara ute efter godis och läsk. De här brydde sig inte om att gå in i kiosken.

Inbrottsförsöket är en i raden av liknande händelser. Även förra sommaren skedde ett inbrott i speakerbåset och vid ett tillfälle förra hösten ska föreningens gräsklippare ha blivit snodd.  

– I september/oktober förra året tog de vår gräsklippare. Nu känner vi att det inte går längre, utan nu ska det upp rejält med larm. Det känns lite tråkigt. Det kostar ganska mycket att ha ordentligt larm och man har inte så mycket pengar i föreningar heller. Men vi känner att vi måste ha det. Om inte annat för våra vaktmästares skull. Nu skulle de ha semester och istället måste de börja ta sig an det här. Det är ju ideellt arbete för alla och då är den ännu tråkigare när det händer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!