Inbrott hos lokal förening – tjuvar stal nästan hela kiosken

En eller flera tjuvar har brutit sig in i kiosken på Tunhamra och stulit i princip allt ät- och drickbart de kunde bära. Den senaste tiden har flera liknande stölder inträffat.

"Vi har hemmamatch på måndag och hinner inte få hem grejer till det, så då blir det mindre i kiosken om vi inte går på affären och köper", säger IFK Tunas ordförande Jeanette Gustavsson.

"Vi har hemmamatch på måndag och hinner inte få hem grejer till det, så då blir det mindre i kiosken om vi inte går på affären och köper", säger IFK Tunas ordförande Jeanette Gustavsson.

Foto: Arkiv

Tuna2024-06-19 11:16

Tjuvarna slog till mellan måndagen och tisdagen och IFK Tunas ordförande Jeanette Gustavsson berättar för Vimmerby Tidning att det var föreningens vaktmästare som upptäckte inbrottet på morgonen. 

– Det var en ren tillfällighet eftersom de inte brukar vara där så tidigt, men när han kommer på morgonen ser han att det står två paket glass, Piggelin, vid cykelparkeringen. Han trodde först att det var en leverans men senare såg han att dörren till kiosken var väldigt uppbruten, säger hon.

Enligt ordföranden har tjuvarna tagit väldigt mycket, nästan allting, som fanns i kiosken till ett sammanlagt värde av åtminstone 10 000 kronor. Räknar man också in snickaren som fick komma på tisdagskvällen och fixa dörren blir kostnaden ännu högre.

– De har stulit korvburkar, korvbröd, all dricka som var i kylen, choklad, godis, kakor och all glass som vi hade i frysen. Vi beställde för bara någon vecka sedan och frysen var helt full av lösa glassar, säger Jeanette Gustavsson.

Hur påverkas ni av stölden?

– Vi har hemmamatch på måndag och hinner inte få hem grejer till det, så då blir det mindre i kiosken om vi inte går till affären och köper. Vi funderar på att sätta in något larm med övervakningskamera nu, det har vi pratat om tidigare också. Det här är så himla tråkigt när man jobbar ideellt och vaktmästarna får jättemycket extrajobb. 

undefined
Tjuvarna stal all glass som fanns i frysen på Tunhamra. "jag fattar inte ens hur de fick med sig allt", säger Jeanette Gustavsson.

Föreningen misstänker att några ungdomar ligger bakom stölden.

– Det känns inte som om att det är samma som var och tog vår gräsklippare, det tror jag inte. Den här gången hade de också försökt bryta sig in i klubbstugan men där har vi ett annat slags lås och där kom de inte in. Vi la ut om inbrottet i våra sociala medier lite med tanke på om någon förälder kanske ser att det fylls på med glass i någon frys eller så, man får gärna hålla uppsikt, säger Jeanette Gustavsson.

Ärendet är polisanmält och rubriceras som stöld, berättar Ulf Gollungberg vid polisen

Det är oklart om det finns något samband men i helgen skedde ett inbrott vid Vimmerby Camping där tjuven eller tjuvarna bland annat fick med sig tio kilo choklad. Även i Frödinge har ett liknande brott ägt rum. Thomas Blomberg, ordförande i Frödinge Brantestad SK, skriver på Facebook att någon kapat ett hänglås och stulit verktyg ur föreningens garage. De skyldiga har även försökt att ta sig in i kiosken genom att bryta upp luckorna. Den stölden är också polisanmäld. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!