Lokala restaurangen fortsätter en sommar till

Trots att verksamheten ligger ute till försäljning är beslutet nu taget. Det blir en säsong till för Ellens Äppelställe i Tuna. Det har drivande Caroline Fungmark bestämt och i år utökar hon även verksamheten med loppis. "Folk har frågat och undrat om jag ska ha öppet. Så då fick jag tänka om", berättar hon.

"Jag tänker ha öppet i sommar", berättar Caroline Fungmark på Ellens Äppelställe. Säsongen berättar hon börjar på riktigt 7 juli. Innan dess så är det enklare fika och loppis som gäller.

"Jag tänker ha öppet i sommar", berättar Caroline Fungmark på Ellens Äppelställe. Säsongen berättar hon börjar på riktigt 7 juli. Innan dess så är det enklare fika och loppis som gäller.

Foto: Fanny zu Knyphausen Berg

Tuna2024-06-22 07:00

I slutet av förra sommaren valde Caroline och Peder Fungmark att lägga ut både hem och verksamheterna Ellens äppelställe och Tuna Snickeri till salu. Men försäljningen har dragit ut på tiden och nu väljer Caroline Fungmark att fortsätta med restaurangen ännu en sommar.

– Vi har inte fått det sålt än och då tycker jag att det är synd att det bara står. Sedan tycker jag också att det är roligt. Så vi har valt att fortsätta lite till. Sen får vi se var vi befinner oss nästa år, säger Caroline Fungmark.

Hon har smygstartat verksamheten med att ha loppis och enklare fika inomhus sedan några helger tillbaka. I början av juli öppnar Ellens Äppelställe som vanligt.

– Loppis och kuriosa har jag inte haft tidigare. Just nu har jag det inne och det är därför jag har haft lite enklare fika och inte börjat med mat än. Ibland har det varit mer folk och ibland mindre. Men det har varit kul. Jag kommer nog ha det så helgen efter midsommar också, sedan öppnar jag på riktigt söndagen den 7 juli. Jag kommer fortsätta ha loppisen då men i ett tält på tomten så att folk kan sitta inne om det regnar.

Tanken är att restaurangen ska vara öppen fredag till söndag juli ut. 

 – Jag kommer ha quiz vid något tillfälle och sedan kommer The Sounds hit också. Den 5 juli kommer Ellens Äppelställe vara abonnerat, då kommer en jättestor grupp från Föreningen Norden hit.

undefined
Både Ellens Äppelställe och Tuna Snickeri är tillsammans med Caroline och Peder Fungmarks hem till salu. Men ännu har ingen intressent nappat.

Även Tuna Snickeri fortsätter som vanligt tills vidare. Parets förhoppning är fortfarande att det ska komma köpare som är intresserad att av att låta verksamheterna leva vidare.

Men trots att hus och verksamheter legat ute till försäljning sedan tidig höst har ingen seriös intressent hört av sig.

– Det går trögt. Vi har en firma som säljer det åt oss men vi har inte hört så mycket än. Men vi är inte de som behöver komma härifrån på en vecka. Utan det måste ju få ta tid också. Jag tror inte på att stressa fram något. Det kanske är lite svårare just nu med tanke på det höga ränteläget. Vi tycker ju att det skulle vara väldigt roligt om någon vill ta över verksamheterna. Till exempel några ungdomar med barn som vill utveckla sitt företagande. Än så länge driver vi vidare snickeriet men det vore skönt att kunna trappa ner, säger Caroline Fungmark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!