Tjuvar försökte bryta sig in i vattenverket

Tjuvar har under helgen försökt bryta sig in på två ställen i Tuna. Bland annat i vattenverket.

Polisen har fått in två anmälningar efter att tjuvar försökt ta sig in på två ställen i Tuna.

Polisen har fått in två anmälningar efter att tjuvar försökt ta sig in på två ställen i Tuna.

Foto: Johan Nilsson/TT

Tuna2024-07-09 10:50

Som Vimmerby Tidning tidigare rapporterat har det skett ännu ett försökt till stöld på Tunhamra. Tjuvarna ska ha slagit till någon gång efter fredagens match och söndag morgon. 

– Vi har ett speakerbås som vi pratar i när vi har matcher. Nu har de försökt att gå in den vägen. Det är gräsklipparna eller verktygen de är ute efter. Men vi har förankrat väggarna på ett annat sätt nu, så de kom inte in. Däremot har de förstört och hackat sönder väggarna, berättade Jeanette Gustavsson, IFK Tunas ordförande, under måndagen.

Händelsen är polisanmäld. I sammanband med händelsen försökte tjuvar även bryta sig in på vattenverket i Tuna. Enligt polisen är det troligt att händelserna är relaterade. 

– Mellan fredag och lördag har någon försökt bryta sig in på vattenverket, dörren blev uppbruten. Men larmet aktiverades och vad man vet har ingen varit inne i byggnaden. Anmälaren uppger att föreningen IFK Tuna som finns på övre plan också har gjort en polisanmälan gällande inbrott. Där har man upptäckt att någon brutit upp dörren och slagit sönder plankor till ett förråd på idrottsplatsen. Båda hör ihop förmodligen. Mest troligt att det är samma gärningsmän som varit i farten, säger Ulf Gollungberg vid polisen. 

I båda fall är händelserna rubricerade till försök till stöld då inget ska ha tillgripits.  IFK Tuna har efter händelsen meddelat att de nu kommer att sätta upp larm. 

– Vi har kontaktat ett larmbolag. Nu ska vi ta fast tjuvarna om de försöker igen, sa Jeanette Gustavsson under måndagen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!