Budget 2019: (V) vill satsa på skolan

Vänsterpartiet vill lägga ner flygplatsen.

Mariann Gustafsson (V).

Mariann Gustafsson (V).

Foto: Ulrik Alvarsson

Västervik2018-06-05 20:30

– Vi vill inte att det läggs en krona till på flygplatsen, säger Mariann Gustafsson, och hänvisar till uppgifter om att efter utbyggnaden så har man konstaterat att den äldre delen behöver stärkas upp för att kunna ta emot större plan.

Det har talats om beläggningsarbeten för 15 miljoner kronor.

Ett annat utropstecken i budgeten är att partiet vill att man ska utreda en flytt av Bostadsbolagets kontor för att ge plats för kulturverksamhet vid Spötorget.

Läs mer om budgeten för 2019: Målet: 2 500 studenter i Västervik SD vill plocka bort kommunala chefer (M): Vill skapa 1000 nya jobb i Västervik

Jämfört med majoritetens budget så lägger V mer pengar på bland annat skola och omsorg. De pengar som verksamheterna ska spara genom det effektiviseringsuppdrag som kallas för "förbättringsarbete" vill V föra tillbaka till verksamheterna.

– Vi tycker att det behövs när färre elever i skolan når upp till målen, och vi bitvis inte har en värdig äldreomsorg, säger Mariann Gustafsson.

Vänsterpartiet vill även anslå ytterligare tre miljoner kronor till integration.

– Med integration menar vi inte bara för nyanlända. Det finns andra grupper som har svårt att komma in i samhället, säger Mariann Gustafsson (V), och nämner bland andra funktionshindrade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!