Båda har precis tagit studenten från Västerviks gymnasiums finsnickeriutbildning. Vi har tidigare skrivit om de två klasskompisarna. De kom till Sverige som ensamkommande för några år sedan och har tillfälliga uppehållstillstånd, efter att ha ansökt enligt nya gymnasielagen.
Yrkesintroduktionsanställningarna på Windy sträcker sig över ett år och företaget har ansökt om arbetstillstånd hos Migrationsverket, men än är inget klart.
Varken Alem eller Hossein vet om de får stanna i Sverige, när deras tillfälliga uppehållstillstånd går ut.
– Migrationsverket säger att om man jobbar och sköter sig är det inga problem, men man vet aldrig, säger Hossein Rezayi som tycker att den nya gymnasielagen är krånglig och svår att förstå.
Windys ekonomichef Jan-Henrik Stibe berättar att killarna praktiserade fem veckor under utbildningen.
– När orderingången höll i sig vågade vi anställa dem, säger han.
Jan-Henrik Stibe tycker att det vore ytterst märkligt om Alem och Hossein skulle utvisas från Sverige. De har ju utbildat sig i Sverige i tre år inom ett område där det råder kompetensbrist.
– Det är nu vi ska ta chansen att skörda frukten av deras utbildning. Och de får en chans att betala tillbaka till samhället, säger han.
Alem och Hossein är båda väldigt glada över sina anställningar.
– Efter fyra år har jag egen lägenhet och eget jobb. Man kan säga att livet börjar på riktigt, säger Hossein.
Alem och Hossein hyr varsin lägenhet i Västervik, tidigare hyrde de en villa i andrahand i Gamleby.
– Vi tog studenten på fredagen, flyttade på lördagen och började jobba på måndagen. Det var en tuff vecka, säger Hossein Rezayi.
Fem elever tog studenten från gymnasiets finsnickeriutbildning i år och tre av dem har fått jobb på Windy.