Inlägget blev starten på ett "äldreuppror"

Reaktionerna har varit många och kraftiga efter Therese Ringdahl Nilssons inlägg om äldreomsorgen i Västerviks kommun. Nu hoppas hon på nationell resning.

Gensvaret har varit stort, berättar Therese Ringdahl Nilsson. Nu hoppas hon på ett nationellt uppror.

Gensvaret har varit stort, berättar Therese Ringdahl Nilsson. Nu hoppas hon på ett nationellt uppror.

Foto: Anna Persdotter/arkiv

Västervik2018-12-22 16:00

Snart har det gått en vecka sedan inlägget. Det tog inte lång tid innan personal inom hemtjänsten och äldreomsorgen började höra av sig. Therese Ringdahl Nilsson är smått överväldigad av gensvaret.

– Det har varit väldigt mycket och det känns bra. Det är så många som vill berätta om sina erfarenheter som personal i äldreomsorgen.

Hon säger att några saker återkommer i de flesta samtal.

– Anställda säger att det är bra att någon utanför omsorgen reagerar, eftersom de inte får gehör. "Vi har sagt det här hur länge som helst, men de lyssnar inte på oss" är en väldigt vanlig kommentar.

Hon återkommer till att kritiken inte gäller personalen i sig.

– De är underbara, de gör allt de kan. Det är inte dem som det är fel på, de bränner ut sig för de gamla.

– Det handlar om politiker och tjänstemän som inte prioriterar gamla tillräckligt. Det är som de glömt att vi alla kommer åldras, som att man struntar i den delen av välfärden.

I mellandagarna kommer Therese Ringdahl Nilsson sätta sig ner med den arbetsgrupp om sex personer som bildats för att gå vidare med sitt "äldreuppror".

– Folk från andra städer har hört av sig och vill vara med, vi funderar på hur. Vi vill inte släppa det här nu, något måste hända.

Första steget berättar hon är en digital och fysisk namninsamling.

– De ska vi överlämna under en demonstration, tänkte vi. Nästa steg är förhoppningsvis att det här ska bli en nationellt, på riktigt.

Läs mer:

"Vi måste ta till oss av det här"

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!