Många reagerar på hissproblem

Efter artikeln om Liam, fyra år, som klämde huvudet i hissen på Hemköpsgallerian har många läsare hört av sig med liknande erfarenheter. Fastighetsägaren tillbakavisar kritiken och säger att hissen servas efter alla konstens regler.

Är hissen farlig eller inte? Åsikterna går isär.

Är hissen farlig eller inte? Åsikterna går isär.

Foto: Åsa Thaberman

Västervik2018-08-01 20:00

I måndags skrev vi om Liam, fyra år, som klämde huvudet i hissen på Hemköpsgallerian. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig, flera läsare har ringt till redaktionen och många har skrivit på VT:s Facebooksida.

– Hissarna är uråldriga, riktiga skithissar, det är många som fått en smäll av de där hissarna, säger en läsare som vill vara anonym.

– Dom hissarna är en skrämmande upplevelse. Jag hoppar snabbt in och ut från dessa. Har aldrig märkt någon rörelsedetektor på dessa dörrar, skriver Yvonne Andersson på Facebooksidan.

Sten Bengtsson har jobbat med hissar och annan form av elektronik och tror sig veta vad problemet är.

– Om någon trycker på hissen på plan två eller tre samtidigt som någon går ur på bottenplan så går dörrarna ihop direkt, de som ska gå in hinner inte det. Det är en farlig sak som borde åtgärdas, säger han.

Hemköpshuset byggdes 1976 och hissen är från samma år. Det finns ett serviceavtal med Schindler Hiss som måste förnyas i oktober.

Marcus Jacobi som är projektledare på fastighetsägaren Kuststaden tillbakavisar kritiken.

– Vi hade två tekniker där senast under onsdagen och de justerar hissen efter de tekniska specifikationer som finns för den hissen. Visst skulle vi kunna byta hissen, men det är en kostnadsfråga och handlar om prioriteringar. Just nu gör vi andra investeringar i fastigheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om