Så ska nya ägarparet driva Matlådan vidare

"Allt som händer på landsbygden är positivt", säger Lotta Gudmunsén, som tillsammans med Magnus Hallberg nu tar över Matlådan i Vena.

Magnus Hallberg och Lotta Gudmunsén brinner för landsbygden och blev genast intresserade när Matlådan skulle säljas. "Vi tycker att det är ett bra koncept", säger Lotta.

Magnus Hallberg och Lotta Gudmunsén brinner för landsbygden och blev genast intresserade när Matlådan skulle säljas. "Vi tycker att det är ett bra koncept", säger Lotta.

Foto: Privat

Vena 2022-12-02 12:30

På torsdagen kom nyheten att Lotta Gudmunsén och Magnus Hallberg från Solhult i Frödingetrakten tar över Matlådan i Vena, vilket Dagens Hultsfred var först med att berätta. De tidigare ägarna, Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd, har berättat att intresset för att ta över varit stort.

– Vi tycker att det är ett bra koncept för att hålla igång landsbygden och också ett bra sätt för oss att få ett ben till bredvid våra andra sysselsättningar. Vi har till och med pratat om konceptet tidigare och när möjligheten dök upp att få ta över en redan etablerad Matlåda kände vi att det var läge, säger Lotta Gudmunsén.

Magnus arbetar med nötköttsuppfödning på parets gård medan Lotta jobbar med administration åt sin dotter som har eget företag inom fotvård i Vimmerby. Lotta menar att hon inte stänger några dörrar när det kommer till att utveckla Matlådan.

– Den är bra etablerad och det ska vi utgå ifrån men sen gäller det att vara lyhörd för efterfrågan. Vi vill att våra kunder ska bli nöjda och därför kan vi absolut utveckla vidare i den mån som efterfrågan finns, säger Lotta Gudmunsén.

undefined
Matlådan i Vena är en obemannad matbutik. Den kommer även i fortsättningen ingå i kedjan 24 Food.

Efter nyheten har de nya ägarna nåtts av flera lyckönskningar från både Venabor och andra. Den största utmaningen, berättar Lotta, kommer vara att få koll på allt det nya i början.

– Det är samtidigt det som är det roliga med det. Jag tycker att det här känns riktigt roligt och rätt. Det kommer passa mig bra att gå där och pyssla och fixa, säger hon.

Paret tar officiellt över butiken från och med den 15 december. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!