Astrid Lindgrens Värld siktar mot en halv miljon besökare

Trots att juli innehållit en hel del regn och ostadigt väder ser siffrorna stabila ut för Astrid Lindgrens Värld. "Allt pekar på att vi kommer få över en halv miljon besökare. Kanske inte de där 537 000 som vi hade 2019. Men allt pekar på en väldigt bra sommar", säger vd Jocke Johansson.

"En bra sommar ser det ut att bli. Så här långt har vi haft tre dagar den här sommaren med över 10 000 gäster", berättar vd Jocke Johansson.

"En bra sommar ser det ut att bli. Så här långt har vi haft tre dagar den här sommaren med över 10 000 gäster", berättar vd Jocke Johansson.

Foto: Arkiv

Vimmerby2024-07-23 18:00

Sommaren startade med att parken fick flera tusen mer besökare än vad företaget hade budgeterat under maj. En trend som Jocke Johansson berättar har hållit i sig.

– Vi har fortsatt som sommaren började. Vi går hela tiden lite bättre än både fjolåret och målbild. Sedan ska man inte ta ut något i förskott.  Men med tanke på hur mycket före vi ligger nu och hur det ser ut att fortsätta så är det rätt förutsättningar för att vi ska nå över 500 000 gäster. 

undefined
"Förra augusti hade vi stormen Per och över en vecka dåligt väder. Så det var en riktigt dåligt. Nu har vi fortsatt väldigt bra med bokningsläget på vårt boende och har i princip fullbokat till 8:e augusti. Så vi har alla förutsättningar att slå fjolårets augusti", säger Jocke Johansson vd på Astrid Lindgrens Värld.

Hittills under sommaren har det varit tre dagar då parken har haft över 10 000 gäster. 

– Jag har för mig att det var över 11 000 någon av dagarna. Men vi mår egentligen bäst när det är jämnare tillströmning varje dag istället. Det har vi inte fått mycket den här sommaren, med dagar då det varit ihållande regn och andra dagar väldigt fint. Då samlar findagarna ihop väldigt många gäster. 

Men ett dagsrekord i antal gäster är det osäkert om det blir i år. 

– Rekordet är över 12 000 på en dag. Så det vet man aldrig. Men ju längre veckorna går, och vi börjar komma in i augusti då den stora semesterperioden börjar avta, blir förutsättningarna mindre och mindre för att kunna få riktiga rekorddagar. Bullerby Cup är inte heller till vår fördel. De som spelar fotboll har inte tid med så mycket annat. Vi brukar känna att vi får lite färre gäster när den är igång. Så har det varit historiskt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!