Anrika butiken lägger ner vid årsskiftet

Vid årsskiftet går en epok i graven när antikhandeln Lloyd's Antik & Secondhand i Vimmerby lägger ner sin verksamhet.

Lloyd Eriksson har en stark sommar bakom sig men nu lägger han ner verksamheten till årsskiftet då hyreskontraktet löper ut.

Lloyd Eriksson har en stark sommar bakom sig men nu lägger han ner verksamheten till årsskiftet då hyreskontraktet löper ut.

Foto: Carl Abrahamsson

Vimmerby2022-10-31 12:00

I augusti berättade Vimmerby Tidning om Lloyd Erikssons över 50 år långa karriär som välkänd aktionsförrättare och antikhandlare. En epok som snart är slut.

– Ja, vi lägger ner Lloyd's Antik & Secondhand i Vimmerby, säger Lloyd Eriksson.

Lokalen vid Västra Tullen i Vimmerby är full av möbler, armaturer, skåp, husgeråd, kläder, konst och böcker. Nu ska allt säljas ut innan hyreskontraktet löper ut.

– Vi ska ha utförsäljning men vi har lokalen till den siste december så det brinner inte i knutarna ännu.

Varför lägger ni ner?

– Vi har gjort det här i 52 år nu, jag och min fru, och nu vill hyresvärden ha lokalen själv så det föll sig så.

Planer har funnits på att låta verksamheten leva vidare med ny ägare och en sådan var även funnen men planen stötte på patrull och nu verkar så inte bli fallet.

– Jag hade en köpare men han fick inte ta över lokalen utan då ville hyresvärden ha den själv. Jag hade kunnat få fortsätta själv i lokalen i 100 år till men det var inte intressant med någon ny, säger Lloyd Eriksson.

Hur känns det att lägga ner?

– Det är sorg, långt utanför Smålands gränser. I Västervik har folk sagt att man ska flagga på halv stång när vi slår igen.

När Vimmerby Tidning når fastighetsägaren Ingemar "Ingo" Johansson är det ingen hemlighet vad lokalen ska användas till efter årsskiftet när Lloyd's Antik & Secondhand slagit igen.

– Det ska bli garage, privat garage. I alla fall som det ser ut nu, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!