Vemabs vd om intresset från Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld vill förvärva Vimmerby Energi och Miljös fastighet på Förrådsgatan. Olle Fogelin, Vemabs vd, stänger inte dörren till en eventuell försäljning. "Jag kan absolut förstå ALV:s behov, det är inga konstigheter, så det får vi titta på", säger han.

Astrid Lindgrens Värld har visat intresse för Vimmerby Energi och Miljös fastighet på Förrådsgatan.

Astrid Lindgrens Värld har visat intresse för Vimmerby Energi och Miljös fastighet på Förrådsgatan.

Foto: Elin Elmström

Vimmerby2024-06-24 12:40

Nyligen kunde Vimmerby Tidning avslöja att Astrid Lindgrens Värld visat intresse för att ta över den kommunala fastigheten Laxen 5, där Vemab har sina lokaler.

– Jag förstår grundproblemet för ALV. Vi ligger där vid deras entré och det är klart att det hade gynnat deras verksamhet att ta över vår fastighet, säger Olle Fogelin.

undefined
"Man kan inte säga nej till något som man inte vet vad det innebär så vi får ta reda på förutsättningarna. Vad det landar i vet jag inte. Men jag förstår deras fråga", säger Olle Fogelin, vd för Vimmerby energi och miljö.

Om det kan bli en försäljning eller inte är däremot för tidigt att säga. 

– Alltid när man får en fråga så får man ta ställning till det i verksamheten och se vad det finns för möjligheter att lösa saker och ting. Vi måste göra en analys om vart vi skulle kunna ta vägen. Sedan är det en kostnadsfråga. På något sätt måste ALV i så fall förvärva vår fastighet och vi måste flytta, vilket också kostar pengar. 

Det som däremot är klart är att en eventuell försäljning och flytt inte kommer att ske i närtid. 

– Först behöver vi prata med ALV och sedan får vi se om vi kan hitta en väg framåt. Innan jag pratat med ALV vet jag inte vad förutsättningarna är och vad som är möjligt eller inte. Sedan är det klart att det skulle ta tid för oss med en flytt. Vi har massa teknisk utrustning som vi måste hantera. 

När ett möte mellan Vemab och Astrid Lindgrens Värld kommer ske är ännu oklart.

– Vi får se om vi hinner med det innan semestern eller om det blir efter. Ännu finns det finns inget bokat, säger Olle Fogelin.

undefined
Fastigheten Laxen 5 ligger i anslutning till Astrid Lindgrens Värld.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!