Han gör äventyr för att samla in pengar till minnesfond

Flera gånger har han äventyrat för att smala in pengar till olika insamlingar. Nu tar han sig från Avesta till Kalmar för att uppmärksamma Måns Jenningers minnesfond.

Jimmy Johansson samlar i samband med sin resa in pengar till Måns Jenningers minnesfond.

Jimmy Johansson samlar i samband med sin resa in pengar till Måns Jenningers minnesfond.

Foto: Ida Carlwe

Vimmerby2021-08-26 12:30

Jimmy Johansson från Vimmerby, numera bosatt i Avesta, har tidigare gjort äventyr där han samlat in pengar till olika välgörenhetsändamål. Nu är det dags igen. 

Denna gången var tanken att han skulle cykla från Avesta mot Kalmar och över till Öland för att samla in pengar till Måns Jenningers minnesfond, som han är ambassadör för. Men när han tagit sig nästan till Linköping stötte han på problem. Han fick punka på båda sina cykeldäck och fick vända hemåt för att sedan fortsätta resan genom att vandra, klättra och ta tåget en bit, för att ta sig från Avesta, via Vimmerby för att tillslut anlända till Kalmar.

– Det blev inte riktigt som tänkt men det blev bra ändå, det går ju inte att gå hem och käka chips eller lägga sig under täcket, det blir inte bättre av det, säger han.

Jimmy Johansson är ambassadör för Måns Jenningers minnesfond. Måns Jenninger var en kille som i tonåren tog sitt liv på grund av mobbing. När Jimmy Johansson blev tillfrågad att vara ambassadör för fonden ville han göra en resa för att uppmärksamma fonden, som han brinner lite extra för.

– Det var hedrande att få förfrågan om att vara ambassadör, jag har själv en historia om mobbing i bakgrunden. Mina första år i skolan upp till femman spenderade jag stor del på sjukhus för att jag själv var mobbad. Det är viktigt att uppmärksamma detta och viktigt att visa att det går att vända det till något bra, jag står ju faktiskt här idag, säger han.

Förutom att Jimmy Johansson sprider sin resa och Jenningers minnesfond på sina sociala medier blev han av en slump uppmärksammad på ett instagramkonto med över 32 000 följare.

– När jag kom till Ramnäs regnade ganska mycket, jag var blöt och genomsur så jag googlade efter ett boende. Jag letade upp två boenden och skulle ringa det ena, men råkade istället ringa det andra och kom till David JP Phillips som är en av de största i världen på Tedtalks och personlig utveckling, så han la upp mig på sina sociala medier, säger han.

Även om Jimmy Johansson ser resan som en utmaning för sig själv är ändå huvudmålet att framförallt uppmärksamma insamlingen av pengar till Måns Jenningers minnesfond.

– Familjen Jenninger känner sig hedrade och glada att jag ställer upp och gör detta, det är en viktig fråga med mobbing och speciellt nu inför skolstart.

Efter ett stopp på några dagar i Vimmerby vandrar han vidare mot målet, Kalmar.
Efter ett stopp på några dagar i Vimmerby vandrar han vidare mot målet, Kalmar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!