Braksuccé för helgens öltält i Källängen

Publikrekord? Arrangörer gissar på 1800 besökare för årets fest i Källängsparken.

Festivalgeneralen Nina Eklund från Brygghuset var på plats och lycklig över att allt gått så bra. – Vi hoppas på rekordpublik i år.

Festivalgeneralen Nina Eklund från Brygghuset var på plats och lycklig över att allt gått så bra. – Vi hoppas på rekordpublik i år.

Foto: Carl Abrahamsson

Vimmerby2023-06-05 16:25

När Brygghusets årliga öltält gick av stapeln ringlade köerna långa kring Källängen. 

– Grillen gick varm hela dagen och vi sålde circa 500 hamburgare. Det var underhållning nästan konstant och folk köade i en och en halv timme för att få se Lifvens. Vi kommer få alla siffror på onsdag,  men jag kan gissa att vi hade 1800 besökare ungefär.

Helgens öltält i Källängen var arrangören Nina Eklunds första som pub- och restaurangchef på Brygghuset i Vimmerby, som tar över stafettpinnen efter Maria Wester.

Hur känns det?

–  Jag lever fortfarande på lyckoruset! 

Till skillnad från tidigare års tvådagarsfest var årets upplaga nedkortad till en dag. Eklund tror att det bidrog till de höga publiksiffrorna, och att de kommer fortsätta på samma spår.

–  Det har visat sig att lördagen brukar dra mest besökare. På lördagar är alla lediga, på fredag jobbar folk. Vi kommer utvärdera allt inför nästa år, men vi kör nog bara en dag då med.

Trots att polisen omhändertog ovanligt många fyllerister samma kväll var det ingenting som märktes av på plats säger Eklund, eftersom vakterna ofta hinner upptäcka onyktra besökare redan vid ingången. 

–  Det var det minsta problemet om man säger så. Personalen fick neka några stycken att köpa mer dricka, men det blev inga slagsmål och det var väldigt lugnt i jämförelse med vad det kan vara.

Och hur blir det nästa år?

–  Vi storsatsar och kör igen, det finns inget annat just nu.

Redan tidigt på kvällen var det mycket folk i Källängsparken.
Redan tidigt på kvällen var det mycket folk i Källängsparken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!