Braksuccé för helgens öltÀlt i KÀllÀngen

Publikrekord? Arrangörer gissar pÄ 1800 besökare för Ärets fest i KÀllÀngsparken.

Festivalgeneralen Nina Eklund frĂ„n Brygghuset var pĂ„ plats och lycklig över att allt gĂ„tt sĂ„ bra. – Vi hoppas pĂ„ rekordpublik i Ă„r.

Festivalgeneralen Nina Eklund frĂ„n Brygghuset var pĂ„ plats och lycklig över att allt gĂ„tt sĂ„ bra. – Vi hoppas pĂ„ rekordpublik i Ă„r.

Foto: Carl Abrahamsson

Vimmerby2023-06-05 16:25

NĂ€r Brygghusets Ă„rliga öltĂ€lt gick av stapeln ringlade köerna lĂ„nga kring KĂ€llĂ€ngen. 

– Grillen gick varm hela dagen och vi sĂ„lde circa 500 hamburgare. Det var underhĂ„llning nĂ€stan konstant och folk köade i en och en halv timme för att fĂ„ se Lifvens. Vi kommer fĂ„ alla siffror pĂ„ onsdag,  men jag kan gissa att vi hade 1800 besökare ungefĂ€r.

Helgens öltÀlt i KÀllÀngen var arrangören Nina Eklunds första som pub- och restaurangchef pÄ Brygghuset i Vimmerby, som tar över stafettpinnen efter Maria Wester.

Hur kÀnns det?

–  Jag lever fortfarande pĂ„ lyckoruset! 

Till skillnad frÄn tidigare Ärs tvÄdagarsfest var Ärets upplaga nedkortad till en dag. Eklund tror att det bidrog till de höga publiksiffrorna, och att de kommer fortsÀtta pÄ samma spÄr.

–  Det har visat sig att lördagen brukar dra mest besökare. PĂ„ lördagar Ă€r alla lediga, pĂ„ fredag jobbar folk. Vi kommer utvĂ€rdera allt inför nĂ€sta Ă„r, men vi kör nog bara en dag dĂ„ med.

Trots att polisen omhĂ€ndertog ovanligt mĂ„nga fyllerister samma kvĂ€ll var det ingenting som mĂ€rktes av pĂ„ plats sĂ€ger Eklund, eftersom vakterna ofta hinner upptĂ€cka onyktra besökare redan vid ingĂ„ngen. 

–  Det var det minsta problemet om man sĂ€ger sĂ„. Personalen fick neka nĂ„gra stycken att köpa mer dricka, men det blev inga slagsmĂ„l och det var vĂ€ldigt lugnt i jĂ€mförelse med vad det kan vara.

Och hur blir det nÀsta Är?

–  Vi storsatsar och kör igen, det finns inget annat just nu.

Redan tidigt pÄ kvÀllen var det mycket folk i KÀllÀngsparken.
Redan tidigt pÄ kvÀllen var det mycket folk i KÀllÀngsparken.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!