Brygghuset stänger för renovering

Åbros miljonsatsning på renovering och tillbyggnad av Brygghuset drar under hösten igång ordentligt. Därför kommer restaurangen under en period att hålla stängt.

Bygghuset ska renoveras och kommer under några månader ha stängt för lunch och middag. "Först ska bygglov och andra saker falla på plats. Sedan går förhoppningsvis bygget igenom ganska snabbt och därefter ska inredningen på plats. Det är långa ledtider på det. Men förhoppningsvis kan vi öppna upp som vanligt i slutet av januari", berättar vd Henrik Dunge.

Bygghuset ska renoveras och kommer under några månader ha stängt för lunch och middag. "Först ska bygglov och andra saker falla på plats. Sedan går förhoppningsvis bygget igenom ganska snabbt och därefter ska inredningen på plats. Det är långa ledtider på det. Men förhoppningsvis kan vi öppna upp som vanligt i slutet av januari", berättar vd Henrik Dunge.

Foto: Arkiv Roelof Stroetinga / Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-09-22 17:00

Redan den 1 oktober stänger Brygghuset för att ge utrymme till renoveringen. 

– Då stänger vi för lunch och middag. Vi kommer minst att hålla stängt fram till årsskiftet. Det är ganska omfattande renoveringar och förändringar vi gör. Tidsplanen är den största utmaningen, berättar vd Henrik Dunge. 

Bland annat ska entrén ändras och interiören förnyas. Visionen är en modern pub med öppen atmosfär som har fler sittplatser än tidigare. När Vimmerby Tidning i april skrev om satsningen beräknades kostnaden ligga på mellan 5-10 miljoner kronor. 

– Dels är det roligt att göra om den stora nya hallen. Sedan behöver våra gamla delar, både den engelska och tyska, ha en uppfräschning. Vi kommer få en bättre kapacitet och möjligheten att utveckla vårat utbud. Vi räknar med ett lyft. 

Hur påverkas ni ekonomiskt av att hålla stängt under renoveringen?

– Det är klart att det påverkar, samtidigt är det en liten del i vår verksamhet. Vi har igång delar av personalen ändå. Vår egen frukostmatsal rullar på som vanligt. 

Behåller ni all personal under perioden?

– Det gör vi. Det är brist på personal. Därför har vi varit tvungna att hålla lite stängt på kvällarna ett tag. Det behövs både kockar och serveringspersonal. Vi kommer behöva vara minst 10 personer. Det blir ett jobb för vårt rekryteringsfolk. Hela restaurangmarknaden har väldigt svårt med den biten. När vi äntligen kom igång efter pandemin var personalen inte kvar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!