Tomma lokaler i Vimmerby centrum – intressenter på gång

Flera butikslokaler i centrala Vimmerby står tomma, men intresse för att ta över finns på flera håll.

I juni flyttade butiken Bladhs ut från sin lokal på Sevedegatan.

I juni flyttade butiken Bladhs ut från sin lokal på Sevedegatan.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2024-08-23 19:30

Tidigare i somras skrev vi om butiken Bladhs flytt till Tuna. Sedan flytten har deras gamla lokal på Sevedegatan stått tom, men snart är det dags för en första visning.

– Jag har en intressent som ska komma och titta om två veckor – en mindre butikskedja. Det var jag som för ett tag sedan tog kontakt med dem. Det har dragit ut på tiden eftersom de haft mycket annat att göra, men nu är mötet inbokat, säger fastighetsägaren Fredrik Ericsson, Familjen Ericsson Bostäder AB.

Vilken kedja det rör sig om eller inom vilken bransch de verkar vill Ericsson inte avslöja, men han berättar att de inte finns i Vimmerby idag.

undefined
En aktör som i nuläget har verksamhet i andra lokaler i Vimmerby har visat intresse för att ta över den tomma lokalen på Drottninggatan.

I en annan del av stadskärnan, på Drottninggatan mittemot Rusta, ligger ytterligare en tom lokal. Den ägs av Fogelvik Fastigheter AB.

– Den sitter vi och räknar på åt en kund som visat intresse, men inget är klart med avtal eller så än. Jag hoppas att det går i lås så snart som möjligt, men det hänger på vad hyran blir, säger Niklas Andersson, tekniskt ansvarig på företaget.

Vem kunden är låter Andersson vara osagt, men det är en aktör som idag har verksamhet i andra lokaler i Vimmerby.

Fogelvik äger också den lokal på Storgatan där det tidigare låg en tatueringsstudio. Enligt uppgifter som Vimmerby Tidning tidigare skrivit om är det Svensk Fastighetsförmedling som ska in där, men om det stämmer vill fastighetsägaren fortfarande inte yttra sig om.

– Den är precis färdigrenoverad och städad idag (läs fredag). Nu lämnar vi över så att de nya hyresgästerna kan inreda och snygga till. Jag tror att de ska öppna 1 oktober.

undefined
Lokalen där det tidigare varit en tatueringsstudio har skrivit kontrakt med en ny hyresgäst, men vilken är inte officiellt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!