Uppgifter: De kan ta över den centrala lokalen

Lokalen i Vimmerby där det tidigare varit en tatueringsstudio har fått en ny hyresgäst. Enligt uppgifter till Vimmerby Tidning är det Svensk Fastighetsförmedling som ska flytta in där.

Ska Svensk Fastighetsförmedling flytta in i den tomma lokalen på Storgatan? Mäklarfirmans ansvarig vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

Ska Svensk Fastighetsförmedling flytta in i den tomma lokalen på Storgatan? Mäklarfirmans ansvarig vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2024-06-06 06:00

I mars gick Liv Astrid Kvamsdal ut med att hon skulle lämna den lokal på Storgatan i Vimmerby där hon under cirka två års tid drivit en tatueringsstudio. Efter att hon sagt upp kontraktet tog det inte lång tid för fastighetsägaren, Fogelvik fastigheter, att hitta en ny hyresgäst.

Att lokalen hyrts ut och att en annan verksamhet ska flytta in bekräftade Niklas Andersson, tekniskt ansvarig på Fogelvik fastigheter, redan i slutet av april, utan att då avslöja vilken verksamhet det handlar om.

Enligt färska uppgifter till Vimmerby Tidning är det Svensk Fastighetsförmedling som ska ta över lokalen och flytta in. Det skulle i så fall inte innebära en särskilt lång flytt för mäklarfirman som idag håller till i en lokal längre upp på samma gata, bara ett stenkast bort.

– Som affärsansvarig är jag ju med och hör lite om hur planerna går och jag vet att det har snackats om att byta lokal i Vimmerby, men jag vet faktiskt inte till vilken, säger Christoffer Olsson Segerberg, ansvarig för region syd på Svensk Fastighetsförmedling.

Han passar på att betona hur bra affärerna har gått för Vimmerbykontoret under året, men för mer information om planerna på lokalbyte hänvisar Olsson Segerberg till Edyta Hammar, fastighetsmäklare och franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling lokalt. När vi når henne vill hon dock varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

Är det ni som ska ta över lokalen?

– Det kan jag inte uttala mig något om, säger Edyta Hammar och fortsätter:

– Vi sitter i en trevlig lokal idag som är stor och bra, där har vi suttit i många år. Sen vet man inte vad framtiden har att säga, om det blir något annat eller inte, men det är inget jag kan säga något om idag.

Enligt Edyta Hammar kommer det inte att vara aktuellt för Svensk Fastighetsförmedling att ha fler lokaler i Vimmerby än en. Om uppgifterna stämmer kommer alltså mäklarkontoret att så småningom flytta högre upp på Storgatan.                                                                                                                                                                                                                                                          

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!