Carin jagade tjuven: "Jag ville inte ge mig"

Tack vare Carin Myhr på Ica Supermarket kunde polisen gripa en manlig tjuv i 40-årsåldern. Den dramatiska jakten genom Vimmerby pågick i cirka en timme innehöll både hot och knuffar.

Det blev en dramatisk start på arbetsveckan för Carin Myhr. Hon följde efter en manlig tjuv, som senare kunde gripas av polisen.

Det blev en dramatisk start på arbetsveckan för Carin Myhr. Hon följde efter en manlig tjuv, som senare kunde gripas av polisen.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-04-26 11:50

Det var strax före klockan 15:00 i måndags som Carin Myhr och hennes kollegor på Ica Supermarket misstänkte att det befann sig en tjuv i butiken. De såg hur en man i 40-årsåldern plockade på sig varor utan att betala. Det var bland annat öl, kakor och godis.

– Jag följde efter den här mannen och sa att jag ville titta i hans väska, vilket han inte gick med på till en början. Borta vid järnvägsövergången stannade han upp och frågade mig vad han hade stulit. När jag kunde svara på det öppnade han väskan och lämnade tillbaka en del av varorna, säger Carin Myhr till Vimmerby Tidning.

Hon fortsätter:

– Men eftersom jag såg att det fanns fler stulna varor i väskan nöjde jag mig inte med det. Jag ville ha tillbaka allting.

I det läget blev mannen mer hotfull och oberäknelig.

– Han ställde sig väldigt nära mig och bara stirrade. Han kanske trodde att jag skulle ge med mig. Men nej...det var inte aktuellt. Istället ringde jag till polisen och berättade vad som pågick.

Hur reagerade mannen på det?

– Han gick iväg och jag följde efter. Då gjorde han utfall mot mig och knuffade till mig tre gånger. Det var i höjd med Effect och Monte Carlo. Han knuffade ganska hårt, utan att jag åkte i backen.

Efter den incidenten sprang mannen runt och gömde sig i området. Carin Myhr hängde efter. Även några andra Vimmerbybor hjälpte till i jakten.

– Vi var flera som bidrog. Till slut hittade polisen honom med hjälp av tre killar. Det tog ungefär en timme ifrån att han lämnade butiken till att han greps.

Hur upplevde du hela situationen?

– Man var lite skraj. Jag är ändå tjej, om man får säga så. Samtidigt pumpade adrenalinet och jag ville inte ge mig. Rätt ska vara rätt, säger Carin Myhr.

Mannen, som är i 40-årsårsåldern och hemmahörande i Västerviks kommun, är nu misstänkt för rån i motvärnsfall. Han kopplas även ihop med två stölder i Västervik tidigare under dagen.

– Där misstänks han för att ha stulit öl och korv på Hemköp vid två olika tillfällen på måndagsförmiddagen, säger Ulf Gollungberg vid polisen.

Vid gripandet i måndags eftermiddag var mannen så berusad att han fick följa med patrullen till arresten för tillnyktring.

Under tisdagen genomförde polisen ett antal förhör. Bland annat besökte de Ica Supermarket för att få en bättre bild av händelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!