Nya tidsplanen för Guldkants nya restaurangsatsning

Guldkant hade förhoppningar att göra klart i sommar med lokal för sin nya satsning och restaurang. Nu kan det dröja ytterligare ett par mÄnader, "Vi vill inte förhasta oss", sÀger Jonas Settlin som Àr VD pÄ Guldkant.

Guldkant jagar vidare efter lokal för sin nya satsning och restaurang i Vimmerby.

Guldkant jagar vidare efter lokal för sin nya satsning och restaurang i Vimmerby.

Foto: Filip Gustavsson/Johanna RotebÀck

Vimmerby2023-07-25 18:00

I början av juni kunde Vimmerby Tidning avslöja att Guldkant vÀljer att utöka sin verksamhet i Vimmerby. Det handlar om konceptet "Deli Guldkant" som redan finns i VÀstervik, med fokus pÄ lÀttare matrÀtter. Guldkant i Vimmerbys restaurangchef Henrik Hemmingsson berÀttade att man hade förhoppningar att hitta rÀtt lokal pÄ tvÄ mÄnader.

– Jag tror att vi klarar det pĂ„ tvĂ„ mĂ„nader. I den bĂ€sta av vĂ€rldar kan vi öppna till hösten, sa Henrik Hemmingsson dĂ„.

Nu har snart tiden gÄtt och ingenting Àr klart Àn. Men ansvariga pÄ Guldkant kÀnner ingen stress.

– Vi Ă€r fortfarande inte i mĂ„l med lokalen och vi vill hitta nĂ„gon som passar oss bĂ€st. Vi vill inte förhasta oss och det Ă€r bĂ€ttre att vĂ€nta pĂ„ rĂ€tt lokal. Vi tittar just nu pĂ„ tre-fyra stycken som kan funka men kan inte avslöja vilka, sĂ€ger Guldkants VD Jonas Settlin. 

MÄlet Àr att ha klart med lokalen innan Ärsskiftet.

– Ambitionen Ă€r att göra det klart sĂ„ snabbt som möjligt men vi mĂ„ste ocksĂ„ vara tĂ„lmodiga. Vi hade gĂ€rna öppnat imorgon men det gĂ€ller att hitta en bra lösning för oss och komma överens om en lokal. Nu under sommaren Ă€r folk lite upptagna men vi hoppas under 2023. 

– Vi vill erbjuda Vimmerbyborna nĂ„got mer och mottagandet av restaurang Guldkant har varit fantastiskt. Vi fortsĂ€tter gĂ€rna att satsa i den hĂ€r staden. Ambitionen Ă€r supertydlig. 

Ägaren Jonas Settlin.
Ägaren Jonas Settlin.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!