Daniel vidare gick vidare trots "ledsna" kakor

Daniel Svensson från Storebro får fortsätta sin resa i Hela Sverige bakar, trots att varken hans tårta eller kakor fick några höga betyg av juryn.

Daniel Svenssons igelkottskakor, som juryn tyckte var lite slarviga. "Jag försökte hålla en så jämn nivå som möjligt", säger han själv till Vimmerby Tidning.

Daniel Svenssons igelkottskakor, som juryn tyckte var lite slarviga. "Jag försökte hålla en så jämn nivå som möjligt", säger han själv till Vimmerby Tidning.

Foto: Tv4

Vimmerby2022-09-28 22:00

I onsdagens avsnitt av Hela Sverige bakar sattes deltagarna på prov när de i det färgglada tältet sattes att baka minst lika färgglada tårtor, som skulle passa för en baby-shower. Tre bottnar, två våningar, massor av dekoration och två och en halv timme, så löd reglerna.

"Let's go!" utbrast Storebrobördiga 46-åringen Daniel Svensson som i avsnittet innan berättade att han ätit många baby shower-tårtor i USA, dit han flyttade efter gymnasiet. När Vimmerby Tidning når honom på telefon berättar han dock att tårtor inte riktigt är hans grej.

– Jag tänkte att jag bara måste få ihop någonting som ser okej ut och inte rasar ner, säger Daniel Svensson.

undefined
Daniels babyshower-tårta, med bland annat italiensk marängsmörkräm, fick lite blandad kritik av juryn.

Förra veckans avsnitt var det första för säsongen och då behövde ingen deltagare lämna programmet men på onsdagen var det skarpt läge. Daniels tårta byggde bland annat på amerikanska bottnar och italiensk marängsmörkräm. 

– Inte så många smaker men de smaker som är, de är bra, sa jurymedlemmen Elisabeth Johansson i programmet.

undefined

Avsnittets tekniska utmaning bestod av att deltagarna skulle baka kreativt dekorerade kakor i form av igelkottar. Daniels igelkottar såg lite ledsna ut, tyckte han själv och juryn menade att de var lite slarvigt gjorda.

– Jag försökte hålla en så jämn nivå som möjligt, säger han.

Den här veckan blev det deltagaren Amelia Lidgren som fick åka hem och Daniel Svensson hänger således kvar i programmet minst en vecka till. I nästa avsnitts utmaning uppmärksammas Rosa bandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!