Därför är arbetsskorna försenade

Beslutet om fria arbetsskor möttes av glädje men ett halvår senare syns inga skor till. Undersköterskan Karina Pettersson undrar om hon kommer hinna få några innan pensionen. "Vissa saker tar tid", säger socialnämndens ordförande Eva Berglund (S).

Nisveta Beslic, Mia Harrison och Karina Pettersson är några av medarbetarna i kommunens äldreomsorg som väntat länge på att få fria arbetsskor.

Nisveta Beslic, Mia Harrison och Karina Pettersson är några av medarbetarna i kommunens äldreomsorg som väntat länge på att få fria arbetsskor.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2023-09-05 05:00

"Äntligen! Det var på tiden." Det sa undersköterskorna Mia Harrison, Karina Pettersson och Nisveta Beslic när det blev klart att Vimmerby kommun satsar 750 000 kronor på fria arbetsskor till omsorgspersonalen. Nu har det gått ett halvår och skorna har inte dykt upp.

– Vi har inte fått några skor och det verkar ju inte som att det blir några på ett tag, säger Karina Pettersson till Vimmerby Tidning.

Trodde du att det skulle dröja så länge?

– Nej, det gjorde jag inte. Sedan dess har vi inte fått höra någonting heller utan det har varit tyst om varför skorna blivit försenade. Jag har inte så många år kvar till pensionen och jag brukar skämtsamt säga att vi väl får se om jag hinner få några skor innan jag slutar.

Enligt Socialnämndens ordförande Eva Berglund (S) behöver Karina inte vänta riktigt så länge. 

– Vi som politiker har tagit fram pengarna och vi kommer att lägga ett uppdrag till förvaltningen nu att det ska tas fram hur vi ska göra det på bästa sätt, säger hon.

undefined
"Vi hade kunnat jobba snabbare men vi vill också vara säkra på att vi får det här att fungera bra utan bakslag", säger Eva Berglund (S).

Hur såg tidsplanen ut när beslutet togs?

– Vi hade egentligen ingen tidsplan eftersom vi inte visste hur det såg ut med upphandling, men vi har sagt att man ska ha skor före årsskiftet.

Upplever du att det finns en besvikelse för att skorna dröjt?

– Det tror jag säkert men vissa saker tar tid. Vi hade kunnat jobba snabbare men vi vill också vara säkra på att vi får det här att fungera bra utan bakslag, säger Eva Berglund (S).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!