Då kan Vimarparken öppna sin nya lekplats

På grönytan vid Vimarhaga bygger kommunen aktivitetsparken Vimarparken och snart återupptas arbetet efter sommaren. " Vi är väldigt tacksamma för den förståelse som medborgarna visat", säger fritidssamordnaren Anton Palmér.

Snart återupptas arbetet och förhoppningen är att lekplatsdelen i Vimarparken ska kunna öppna till våren.

Snart återupptas arbetet och förhoppningen är att lekplatsdelen i Vimarparken ska kunna öppna till våren.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2023-08-30 05:30

Arbetet med Vimarparken smygstartade för mer än ett år sedan men nu har det stått stilla under en tid, vilket lett till undringar från Vimmerbybor i sociala medier.

– Status just nu är att vi under nästa vecka drar igång och jobbar aktivt igen. Vi har haft en liten paus under sommaren, delvis på grund av långa leveranstider. Då har vi också valt att stänga ner och inte ha parken öppen, det har vi gjort av säkerhetsskäl eftersom det fortfarande är en arbetsplats, säger Anton Palmér, fritidssamordnare på Vimmerby kommun.

undefined
"Vi har haft en liten paus under sommaren, delvis på grund av långa leveranstider. Då har vi också valt att stänga ner och inte ha parken öppen, det har vi gjort av säkerhetsskäl eftersom det fortfarande är en arbetsplats", säger Anton Palmér.
undefined
Anton Palmér, fritidssamordnaren i Vimmerby kommun.

Förhoppningen är att lekplatsdelen ska öppna till våren.

– Vårt mål var att vi skulle hinna färdigt med stora delar av parken under hösten 2023 men att den först skulle tas i bruk 2024. Saker tar lite längre tid nu än innan på grund av ekonomin och lågkonjunkturen. Vi får alltid vänta 8 till 12 veckor på leveranser och en del beslut om vad vi skulle ha i parken fattade vi först i våras, säger han.

Har planen för parkens utformning ändrats?

– I grunden kvarstår planen för hur parken ska se ut. Det kommer bland att bli en större klätterställning och lite klätternät. Vi satsar på att bygga en väldigt naturtrogen park med medvetna materialval, den ska inte vara så plastig. Vi är väldigt tacksamma för den förståelse som medborgarna visat, vi förstår också att det har sett lite tråkigt ut där uppe, men det kommer att bli bra och det känner vi oss väldigt trygga med, säger Anton Palmér.

"Vi satsar på att bygga en väldigt naturtrogen park med medvetna materialval, den ska inte vara så plastig", säger Anton Palmér.
"Vi satsar på att bygga en väldigt naturtrogen park med medvetna materialval, den ska inte vara så plastig", säger Anton Palmér.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!