Därför kan det vara svårt att hitta ALV:s erbjudande

Under höstlovsveckan har Astrid Lindgrens värld tillfälligt återinfört Vimmerbyrabatten på sitt årskort. Men erbjudandet går bara att ta del av genom den digitala annonseringen – inte på hemsidan.

Under höstlovsveckan har Astrid Lindgrens Värld ett rabatterbjudande för boende i Vimmerby. "Vi måste dra gränsen någonstans" menar Jocke Johansson.

Under höstlovsveckan har Astrid Lindgrens Värld ett rabatterbjudande för boende i Vimmerby. "Vi måste dra gränsen någonstans" menar Jocke Johansson.

Foto: Elin Elmström

Vimmerby2023-11-02 05:30

Det går inte att hitta Vimmerbyrabatten på Astrid Lindgrens Världs hemsida. Vill man ta del av erbjudandet måste man klicka sig vidare på de digitala länkar som annonserar om rabatten. Krångligt tycker vissa, nödvändigt menar vd:n Jocke Johansson.

– Rabatten är riktad till skrivna i Vimmerby kommun. Erbjudandet är bara annonserat lokalt för att begränsa antalet som inte är skrivna i kommunen att köpa på det erbjudandet, säger Jocke Johansson.

Det här gör man för att slippa hantera antalet försök att komma åt erbjudandet från de som inte är skrivna i kommunen.

– Historiskt har det funnits ett erbjudande för bara Vimmerbybor som vi tog bort när vårt biljettsystem inte kunde hantera det. Nu har vi möjlighet till det, och då kör vi det igen.

Tidigare har man nämnt att det inte är möjligt att köpa årskort till det lägsta priset om man inte är folkbokförd i kommunen, men inte delat med sig av de tekniska detaljerna. Kampanjen är bara tillgänglig för de som är skrivna i Vimmerby kommun, vilket  upprör i grannkommunerna.

– Någonstans behöver vi dra begränsningen om vi inte ska göra erbjudandet tillgängligt för alla, och då gick vi på den gamla gränsdragningen.

Inledningsvis har försäljningen gått bra.

– Jag har inte den exakta siffran men det handlar om mellan 1 200 och 1 300 sålda, en ökning sedan i tisdags då vi hade 1 000 sålda. En god start, och vi tror att många kommer att nyttja erbjudandet som finns nu sista veckan, säger Jocke Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!