Det lokala bandet Dollydots gjorde succé på Sollidens slott

I söndags uppträdde det lokala bandet Dollydots för rekordstor publik på Sollidens slott – med kungligheter i publiken. Trots nervositet och ny gruppmedlem gjorde Dollydots succé och fick kommentarer såsom "Ni är den bästa underhållning vi haft i den här parken", berättar en glad men trött Sandra Näslund dagen efter spelningen.

Dollydots är glada och tacksamma efter helgens spelning på Sollidens slott med kungen i publiken. "Nu blir det att vila lite och se fram emot vad som kommer att komma framöver för oss", säger Sandra Näslund dagen efter spelningen.

Dollydots är glada och tacksamma efter helgens spelning på Sollidens slott med kungen i publiken. "Nu blir det att vila lite och se fram emot vad som kommer att komma framöver för oss", säger Sandra Näslund dagen efter spelningen.

Foto: Privat

Vimmerby2024-07-29 19:00

Under förra veckan var Vimmerby Tidning i kontakt med bandet Dollydots inför den creddiga spelningen på Sollidens slott framför kungligheter. De tre gruppmedlemmarna i form av Sandra och Camilla Näslund och Emilia Holmberg som förberedde sig inför spelningen hade bara fått ett fåtal tillfällen att repa, och det på distans, men trots förutsättningarna gjorde bandet succé:

– Ja, det var verkligen jätteroligt, helt overkligt, den bästa och roligaste spelningen vi har haft, säger Sandra Näslund när vi pratar med henne dagen efter uppträdandet.

undefined
Dollydots består just nu av Emilia Holmberg, Sandra Näslund och Camilla Näslund. Camilla har hoppat in som gruppmedlem nu under sommaren då en av gruppens medlemmar har tagit lite paus från uppträdandena.
undefined
Systrarna Sandra och Camilla Näslund har musiken i blodet och har vuxit upp med en pappa som spelat i dansband och själva gått musik-klass på gymnasiet. I helgen gjorde de sin andra spelning tillsammans framför rekordstor publik på Sollidens Entusiastfordonsutställning.

Vad var det som gjorde den här spelningen så speciell då?

– Jamen hela upplevelsen, omgivningarna, att stå där i kungens trädgård med de vackra planteringarna, alla entusiastiska människor, de fina bilarna och allt. Vi hade perfekt utsikt över kungen från scenen när han höll sitt öppningstal och allt var bara så fint och vi kände oss liksom extra snygga och uppskattade.

Det var tydligt att bandet var omtyckta, de hade två spelningar inplanerade under dagen men blev till och med tillfrågade om de inte kunde göra en tredje spelning framför den rekordstora publiken på Sollidens Entusiastfordonsutställning.

– Vi minglade runt där bland publiken och alla bilarna när arrangören kom fram och bara "vi vill ha upp er på scen igen, nu!", säger Sandra och skrattar. Arrangören sa också att "ni är den bästa underhållning vi haft i den här parken", vilket såklart är jättekul när vi stod där med våra nerver. 

Sandra berättar även hur mängder av besökare ville ta kort med bandet, frågade efter deras visitkort och bad om kontaktuppgifter så att de kunde boka in Dollydots till deras kommande event. En riktigt lyckad dag för Dollydots med andra ord.

undefined
Fröken gul, fröken lila och fröken blå. Dollydots kände sig extra fina och uppskattade under helgens Entusiastfordonsutställning på Sollidens slott. "Det var massor av entusiastiska människor som ville ta kort på oss framför sina bilar", berättar Sandra Näslund.
undefined
Sandra Näslund och övriga gruppmedlemmar i Dollydots minglade runt bland publiken mellan spelningarna.
undefined
Emilia Holmberg med sin fina lila klänning framför en lila och glittrande bil. Det var ungefär 450 fordon på plats och flera tusen människor i publiken.
undefined
Camilla Näslund gjorde sin andra spelning med Dollydots och systern Sandra Näslund berättar att hon gjorde väldigt bra ifrån sig trots få repningar innan spelningen: "Hon var lite nervös men gjorde jättebra ifrån sig på scenen. Det var en väldigt stor publik men många var i rörelse så det blev en ganska avslappnad situation då det inte var en sittande publik som hela tiden har ögonen mot scenen."

– Och avslutningen på dagen var nästan som en film. Ungefär samtidigt som vi satte oss i bilen för att åka hemåt startade kortegen där alla fordon gav sig ut på en åktur med kungen och drottningen i spetsen. Så vi mötte faktiskt kungaparet på vägen när de åkte där i nercabbat och drottning Silvias hår fladdrade i vinden. 

Hur mår ni nu såhär dagen efter då?

– Vi är jätteglada och tacksamma men också väldigt trötta. Nu blir det att vila lite och se fram emot vad som kommer att komma framöver för oss, säger Sandra Näslund.

undefined
Dollydots hade en perfekt utsikt över kungen från scenen när han höll sitt öppningstal på Sollidens Entusiastfordonsutställning. "Vi pratade inte med honom men i samband med prisutdelningen fick vi ögonkontakt och han nickade mot oss."
undefined
Dollydots gjorde en av sina roligaste och bästa spelningar trots stor nervositet och uteblivna repningar. Kanske bidrog den kungliga närvaron till en känsla av att vilja ge järnet?
undefined
Det var inte bara Kungen som var på plats. Även drottning Silvia och prins Daniel med barnen minglade runt på området och pratade med utställare och publik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!