Paret drev tre stora knarkfabriker i kommunen

Det par i 50-årsåldern som stod åtalade för att ha drivit tre stora knarkfabriker i kommunen har dömts till långa fängelsestraff.

En av odlingarna som polisen hittade i februari. Enligt domen har paret odlat sammanlagt 21,5 kilo cannabis och av den mängden ska minst 1,5 kilo ha sålts.

En av odlingarna som polisen hittade i februari. Enligt domen har paret odlat sammanlagt 21,5 kilo cannabis och av den mängden ska minst 1,5 kilo ha sålts.

Foto: Polisen

Vimmerby2022-07-15 11:43

På fredagen kom domen mot det par som suttit häktade sedan i februari misstänka för grovt narkotikabrott. Det var i samband med en husrannsakan på en adress i Södra Vi-trakten som polisen hittade en stor cannabisodling. Ett par, en man och en kvinna i 50-årsåldern, häktades och när utredningen gick vidare hittade polisen ytterligare två stora odlingar kopplade till paret. 

Fördelat på de tre adresserna har det funnits 73 fullstora cannabisväxter. Enligt domen har sammanlagt 21,5 kilo cannabis odlats och av den mängden ska 1,5 kilo ha sålts. Odlingarna beskrevs i förundersökningsprotokollet som "proffsiga" och "omskötta".

Utöver det fann polisen att man gjort förberedelser för att framställa ytterligare minst 59 kilo cannabis. Under utredningen har det också framkommit att en elmätare i en av fastigheterna delvis kopplats förbi 

Mannen har i förhör erkänt gärningarna och döms nu till fem års fängelse för grovt narkotikabrott, förberedelse till grovt narkotikabrott samt olovlig energiavledning. 

Kvinnan i paret har nekat till anklagelserna men döms till tre års fängelse för grovt narkotikabrott. Hon har i förhör uppgett att hon vetat om att mannen odlat cannabis men inte förstått omfattningen. 

Enligt tingsrätten gör hennes delägande i fastigheterna och vetskap om odlingarna att hon bidragit till den olagliga verksamheten. Hon frias från anklagelserna om förberedelse till grovt narkotikabrott och olovlig energiavledning. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!