Kunder hittar tillbaka till Vimmerbys frisörer

En tuff tid för frisörbranschen verkar ha nå sitt slut. Frisörer i Vimmerby berättar att kunderna har hittat tillbaka efter pandemin.

Den här dagen har frisören Marie-Louise Eriksson mycket att göra, lika mycket som innan pandemin.

Den här dagen har frisören Marie-Louise Eriksson mycket att göra, lika mycket som innan pandemin.

Foto: Victoria Otternäs

Vimmerby2022-10-22 19:00

Frisörer i Vimmerby hade en tuff tid under pandemin när normen var att hålla avstånd. En undersökning från Frisörföretagarna visar att frisörer runt om i Sverige har haft det tufft under de senaste två åren, men att de är under återhämtning. Undersökningen visar också att det finns ett stort behov av fler behöriga frisörer.

Marie-Louise Eriksson på frisörsalongen Hårfint berättar att kunderna snabbt hittade tillbaka när möjligheten till vaccin erbjöds.

– Det var många kunder som var rädda att komma. Det gick ner en viss procent i intäkter och så, men det var ingen katastrof. Det blev lite lugnare under pandemin, men nu är det som vanligt igen, säger hon.

undefined
"Vi måste ta oss genom det här", sa Johanna Olofsson, verksamhetschef på Intermezzo under våren 2020.

Under mars 2020 skedde en stor omställning för många. Johanna Olofsson som är verksamhetschef på Intermezzo sa till Vimmerby Tidning att det var ett oroligt läge på flera sätt.

– Vi gör vad vi kan för att minska våra kostnader och ta oss igenom det här. Förhoppningen är ju att de som verkligen är friska fortsätter leva som vanligt, annars har vi snart vare sig salonger eller restauranger kvar i närbygden, sa Johanna Olofsson.

Två år senare har kunderna hittat tillbaka och frisörsalonger i Vimmerby börjar se ut som tidigare.

– Sett till kundflödet så hade vi en väldigt bra sommar med mycket turister och det gynnar även oss här. Sommaren var absolut välbehövlig, säger Linn Uhre, frisör på Intermezzo i Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om